Search Results for: "grikiai"

Pupelių ir kruopų paštetas

Pupelių ir kruopų paštetas

Svogūnus sukapoti, česnaką pertrinti, likusias daržoves stambiai sutarkuoti ir kartu ištroškinti aliejuje.
Baigiant troškinti suberti sutrupintas labai šviežias mieles ir šildyti, kol ištirps. Ataušinti.
Pupeles ir kruopas sumalti mėsmale, sudėti daržoves, avižinius dribsnius, kiaušinius, sukapotas petražoles.

Grikių košė su pievagrybių padažu

Grikių košė su pievagrybių padažu

Išvirti grikius pasūdytame vandenyje. Supjaustyti griežinėliais pievagrybius, įpilti į keptuvę aliejaus ir apkepti pievagrybius, kol gražiai pagels. Į keptuvę su pievagrybiais suberti miltus ir išmaišius pakepti keletą sekundžių, maišant įpilti pieno, kol padažas bus norimos konsistencijos. Dar pakaitinti. Įberti druskos, pipirų, susmulkintą sultinio kubelį, dar kartą viską išmaišyti. Išvirtus grikius sudėti į lėkštę ir užpilti padažu.

Tirštas žiemos kokteilis

Tirštas žiemos kokteilis

Tirštas žiemos kokteilis: daiginti grikiai, mirkytos čija sėklos, bananas, maca milteliai, vanduo.

Grikių plovas

Grikių plovas

Išmirkykite per naktį grikius. Supjaustytą vištienos filę pakepinkite keptuvėje. Suberkite pjaustytą svogūną, šaldytas daržoves. Kai viskas pakeps, suberkite grikius. Gerai išmaišykite, įdėkite grietinės, patroškinkite apie 5 min.

Grikių košė su grybais

Grikių košė su grybais

Išverdame įprastą grikių košę.
Grybus ir smulkiai supjaustytus svogūnus pakepiname ir patroškiname nedideliame kiekyje vandens. Sudedame prieskonius, įberiame druskos, sudedame pomidorų padažą. Košę sukrečiame į molinius indus, užpilame grybų mišiniu ir troškiname apie 10 – 15 minučių.

10 produktų padedančių lieknėti

10 produktų padedančių lieknėti

Įtraukti į kasdieninę mitybą šie produktai ne tik padės sulieknėti, bet ir nebepriaugti svorio ateityje. Įtraukite į savo mitybą bent kelis produktus iš šio sąrašo, ir antro bandymo lieknėti gali nebeprireikti teigia Lieknėjimo ir sveikatingumo centro Sveikos gyvensenos specialistas Dainius Vyšniauskas.

Mėsos eros pabaiga: ką valgyti sportuojančiam žmogui?

Mėsos eros pabaiga: ką valgyti sportuojančiam žmogui?

Šių metų spalį Pasaulio sveikatos organizacijai (PSO) paskelbus, kad perdirbta mėsa sukelia vėžį, visuomenėje kilo daugybė klausimų. Ar tai reiškia, kad derėtų tapti vegetaru? Kiek mėsos galima valgyti sau nepakenkiant? Ką daryti sportuojantiems žmonėms, kurių pagrindinis baltymų šaltinis – mėsa? Ar ją galima pakeisti kokiu nors kitu baltymų šaltiniu?

Kokia košė naudingiausia?

Kokia košė naudingiausia?

Kruopos bei iš jų pagamintos košės yra ne tik maistingas, vertingas, bet ir labai lengvai virškinamas maisto produktas. Ne veltui maisto piramidėje grūdiniai produktai apatine, pačia svarbiausia mitybos pakopa dalinasi su daržovėmis ir vaisiais. Jų rekomenduojama valgyti kelis kartus per dieną.

Kodėl ne visi gali valgyti duoną?

Kodėl ne visi gali valgyti duoną?

Šiuolaikiniame pasaulyje kasdien vis daugiau žmonių suserga celiakija – genetine, alergine liga, kuria sergant žmogaus organizmas netoleruoja glitimo. Vienintelis jos gydymo būdas – visam laikui atsisakyti javų baltymo turinčių produktų – daugumos miltų, duonos, makaronų ir kepinių arba keisti juos panašiais glitimo neturinčiais produktais.

Geriausi produktai organizmo valymui

Geriausi produktai organizmo valymui

Kaip pašalinti iš organizmo šlakus ir toksinus? Geriausia – judėti, gerti daugiau vandens, apsilankyti pas limfodrenažinių masažų specialistą ir, žinoma, pakoreguoti valgymo įpročius. Štai keli produktai, padėsiantys išvalyti jūsų organizmą.