Search Results for: "ryžiai"
Mėsą supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais juos išmušti. Kiaulienos lašinius supjaustyti plonais griežinėliais. Mėsą ir lašinukus pakaitomis verti ant iešmų. Šašlykus ant iešmo išlyginti, išlindusius galiukus apipjaustyti. Pabarstyti druska, pipirais ir kepti.
Iškeptą šašlyką patiekti su ryžiu garnyru.
Jums reikės: Ryžių 1 Paprika 2 Morka 1 Svogūnas 2Pomidorai Aliejaus 1 šaukštą Prieskonių pagal skonį Bazilikas, Kečupo 2 šaukštus…
Nupjaukite sandžiųjų paprikų kotelius, išimkite viduje esančias sėklas, išplaustykite baltas vaisiaus sieneles. Gabaliukais supjaustykite paprikas ir pomidorus. Nupjaukite abu cukinijos galus, tuomet ją perpjaukite išilgai ir abi dalis supjaustykite.
Mėsą supjaustyti 2 cm storio gabaliukais, o svogūnus – kubeliais. Kubeliais supjaustytą šoninę pakepinti aliejuje.
Suberti svogūnus ir maišant kepti, kol suminkštės. Sudėti mėsos gabalėlius, suberti papriką ir supilti sultinį. Pasūdyti ir troškinti uždengtame keptuve.
Užvirti 2 l vandens, suberti ryžius ir virti 15 minučių. Nukošti ir nuvarvinti sietelyje.
Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme keptų ryžių su traškiomis daržovėmis receptą.
Garsiajame animaciniame filme „Madagaskaras“, zebriukas Marty niekaip neapsisprendė: jis yra yra juodas su baltais dryžiais ar baltas su juodais.
Išskirtinis zebrų bruožas – juodi ir balti dryžiai – jau dešimtmečius buvo svarbiausias klausimas tarp mokslininkų. Tyrėjai iš Vengrijos ir Švedijos pareiškė atskleidę šią paslaptį, skelbia BBC.
Remiantis mokslininkų išvadomis, zebrų dryžiai padeda apsiginti nuo kraujasiurbių musių.
Žurnale „Journal of Experimental Biology” išspausdintame pranešime teigiama, jog siauri dryžiai padaro zebrus „nepatrauklius” musėms.
To paslaptis – kaip dryžuotas raštas atspindi šviesą.
„Mes pradėjome tyrinėdami juodo, rudo ir balto kailio arklius, – aiškino tarptautinės mokslininkų komandos, atlikusios tyrimą, narė Suzana Akeson (Susanne Akesson) iš Lundo universiteto. – Išsiaiškinome, jog nuo juodų ir rudų arklių šviesa skyla horizontaliai”. Ši savybė lemia, kad tamsaus kailio arkliai yra patrauklūs musėms.
Tai reiškia, kad nuo arklio tamsaus kailio atsimušusi šviesa bangomis keliauja į alkanos musės akis ir juda horizontaliai, kaip gyvatė šliaužia lygiu paviršiumi.
Tyrimą atlikę mokslininkai nustatė, jog arklius puolančias muses – gylius – vilioja šios horizontalios šviesos bangos.
„Nuo balto kailio (atspindėta) šviesa neskyla”, – teigė S. Akeson. Nesuskilusios šviesos bangos keliauja bet kokiomis kryptimis ir yra ne tokios patrauklios musėms. Todėl baltus arklius musės puola kur kas mažiau nei tamsaus kailio giminaičius.
Išsiaiškinę tai, mokslininkai susidomėjo zebrais. Jie norėjo išsiaiškinti, kaip šviesą atspindėtų dryžuotas zebro kailis ir kaip tai paveiktų muses, kurios yra labiausiai erzinantis arklių priešas.
„Mes atlikome bandymą nudažydami lentą skirtingomis spalvomis”, – BBC sakė S. Akeson.
Tyrėja kartu su kolegomis vienoje arklių fermoje Vengrijoje pastatė juodas, baltas ir skirtingų pločių dryžiais nudažytas lentas.
„Lentas patepėme vabzdžiams gaudyti skirtais klijais ir suskaičiavome prie jų prilipusias muses”, – sakė mokslininkė.
Mokslininkai kas dvi dienas skaičiavo prilipusias muses ir padarė išvadą, jog zebro dryžių modelis ne toks patrauklus musėms.
Jums reikės: 1 kg triušienos pusė stiklinės alyvų aliejaus 1 citrina 1 poras 1 morka 500 g pomidorų kmynų raudonųjų…
Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką, čili pipirą ir sumaišykite su tarkuotu imbieru. Gautą masę pakaitinkite keptuvėje ant vidutinės ugnies su maždaug 2 šaukštais aliejaus. Kai svogūnai taps permatomi, į keptuvę pridėkite stambiai pjaustytų kalakutienos gabaliukų, uždenkite dangčiu ir 5-7 min. kepinkite ant didelės ugnies. Kario padažą padarykite sumaišę grietinėlę, kario prieskonius, šafraną ir juoduosius pipirus. Kalakutienai iškepus iki auksinės rudos spalvos, į keptuvę pridėkite kario padažo, uždenkite ir 20 min. palikite ant silpnos ugnies. Geriausiai kalakutieną su kariu patiekti su virtais ryžiais, „bulgur“ kruopomis arba kuskusu.
Susmulkinti česnakai ir smulkiai supjaustyti svogūnai pakepinami aliejuje, į juos suberiami salierai ir morkos. Viskas patroškinama. Po to supilamas sultinys, sudedamas pomidorų padažas, suberiama druska bei pipirai ir verdama ant mažos ugnies. Kiek pavirus, suberiami žirneliai, pupelės, ryžiai, sumetami lauro lapeliai. Dabar viskas troškinama, kol suminkštėja daržovės. Baigiant troškinti, sudedai griežinėliais supjaustyti pomidorai, suberiamas tarkuotas sūris. Valgis dar 5 min. patroškinamas ir nukeliamas nuo ugnies.