Naminės „baronkos“

Ventės Viteikaitės receptas ir nuotr.

Reikia: 

  • 3 stiklinių miltų,
  • stiklinės šilto vandens,
  • 2 šaukštų cukraus,
  • žiupsnelio druskos,
  • 2 šaukštelių sausų mielių.

Cukrų ir mieles užpilti vandeniu, išmaišyti ir leisti 5 minutes pabrinkti. Tada šį mišinį supilti į su druska išmaišytus miltus, išminkyti, suploti į kamuoliuką, įdėti į dubenį, apvynioti rankšluosčiu ir padėti šiltai (pvz., prie radiatoriaus). Po valandos (masė turi būti padvigubėjusi) tešlą dar kartą išminkyti ir padalinti per pusę, o kiekvieną dalį vėl per pusę, ir t. t., kol išeis tiek gabalėlių, kiek norisi (galima daryti ir dideles, ir visai mažutėles „baronkas“).

Užkaisti puodą su vandeniu, į kurį reikėtų įdėti šaukštelį sodos, o kol užvirs, iš tešlos gabalėlių suvoluoti dešrytes ir sujungti jas į žiedus. Kiekvieną žiedą trumpai apvirti (pusę minutės, į puodą dėti po vieną), nuvarvinti, sudėti į aliejumi išteptą skardą ir iškepti orkaitėje. „Baronkos“ išeina labai skanios – su traškia odele, o viduje minkštos. Galima gaminti su aguonomis. 

Bookmark and Share
Naujausi komentarai
Jonė
2016-07-04, 19:09
Nesigavo...
2013-12-11, 19:19
sudeginau
2013-12-11, 10:57
kiek laiko kepti
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai