Ventės Viteikaitės receptas ir nuotr.
Reikia:
- 3 stiklinių miltų,
- stiklinės šilto vandens,
- 2 šaukštų cukraus,
- žiupsnelio druskos,
- 2 šaukštelių sausų mielių.
Cukrų ir mieles užpilti vandeniu, išmaišyti ir leisti 5 minutes pabrinkti. Tada šį mišinį supilti į su druska išmaišytus miltus, išminkyti, suploti į kamuoliuką, įdėti į dubenį, apvynioti rankšluosčiu ir padėti šiltai (pvz., prie radiatoriaus). Po valandos (masė turi būti padvigubėjusi) tešlą dar kartą išminkyti ir padalinti per pusę, o kiekvieną dalį vėl per pusę, ir t. t., kol išeis tiek gabalėlių, kiek norisi (galima daryti ir dideles, ir visai mažutėles „baronkas“).
Užkaisti puodą su vandeniu, į kurį reikėtų įdėti šaukštelį sodos, o kol užvirs, iš tešlos gabalėlių suvoluoti dešrytes ir sujungti jas į žiedus. Kiekvieną žiedą trumpai apvirti (pusę minutės, į puodą dėti po vieną), nuvarvinti, sudėti į aliejumi išteptą skardą ir iškepti orkaitėje. „Baronkos“ išeina labai skanios – su traškia odele, o viduje minkštos. Galima gaminti su aguonomis.
Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!