Jums reikės:
Česnakas:2 skiltelės
Čiobreliai :pagal skonį (džiovinti)
Alyvuogių aliejus:5 šaukštai
Porai:pagal skonį
Grybai:15 g. Džiovinti
Pievagrybiai:4 vnt.
Parmezano sūris:70 g.
Prieskoniai:
Druska:pagal skonį
Petražolės:pagal skonį
Juodieji pipirai:pagal skonį. (Malti)
Kaip gaminti
Džiovintus grybus 20 minučių pamirkykite karštame vandenyje. Į keptuvę įpilkite tris šaukštus aliejaus ir apkepinkite česnaką bei svogūną.Vandenį nuo grybų supilkite į atskirą indą. Išmirkytus grybus smulkiai supjaustykite. Sudėkite juos į keptuvę, taip pat sudėkite pievagrybius, česnaką ir čiobrelius. Kepkite, kol grybai gerai iškeps, po to supilkite vandenį, kuriame mirko grybai ir grietinėlės. Sumažinkite ugnį ir palikite padažą troškintis. Išvirkite makaronus, nusausinkite juos ir vėl sudėkite į puodą. Supilkite 2 šaukštus pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus ir didžiąją dalį parmezano sūrio. Viską gerai išmaišykite. Po to sumaišykite makaronus su padažu. Pateikdami pabarstykite likusiu sūriu ir papuoškite petražolėmis.
Skanaus!
Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!