Makaronai su mėsos padažu ir netikėtu ingredientu – tai sotus ir skanus patiekalas, puikiai tinkantis greitai paruošiamai ir maistingai vakarienei. Lęšiai čia – kiek netikėtas, bet maloniai nustebinantis ingredientas, kuris praturtina tekstūrą ir suteikia daugiau maistingumo.
Makaronai su mėsos padažu ir netikėtu ingredientu: receptas
Tai puikus pasirinkimas, jei norite pasigaminti kažką paprasto, gardaus ir šiek tiek kitokio.
Ingredientai:
- 1 svogūnas (vidutinio dydžio)
- 250 g mėsos faršo (mėgstamo)
- 400 g konservuotų žaliųjų lęšių (be skysčio)
- 400 g konservuotų pjaustytų pomidorų
- 250 g makaronų
- 1 jautienos sultinio kubelis
- 3 valg. š. pomidorų kečupo
- ½ arb. š. džiovintų mišrių žolelių
- 75 g tarkuoto čederio sūrio
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Smulkiai pjaustytą svogūną ir faršą sudėti į įkaitintą keptuvę ir kepti 5 min vidutinės kaitros, maišant ir šaukštu susmulkinant didesnius gabalėlius.
2. Į puodą sudėti lęšius, konservuotus pomidorus ir 700 ml vandens.
Įmaišyti makaronus, sutrupinti sultinio kubelį, pridėti pomidorų kečupo ir mišrių žolelių. Pagardinti šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
3. Uždengti dangčiu, užvirinti, tada sumažinti temperatūrą ir, kartais pamaišant, troškinti 18–20 min, kol makaronai taps minkšti, o padažas sutirštės. Stebėti, kad makaronai nepriliptų prie dugno. Pagardinti pagal skonį druska ir pipirais.
4. Patiekiant užtarkuoti sūriu ant makaronų.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.