-0.5 C
Vilnius
Antradienis, 21 sausio, 2025

Sriuba su moliūgu – šaltoms žiemos dienoms

Sriuba su moliūgu, obuoliu ir imbieru – puikus pasirinkimas tiems, kurie nori pasimėgauti šiltu ir skaniu patiekalu šaltuoju metų laiku. Moliūgas, obuoliai ir prieskoniai – tai derinys, kuris ne tik sušildo, bet ir suteikia ypatingo skonio.

Sriuba su moliūgu per mažiau nei 30 minučių

Ši sriuba su moliūgu turi švelnų, saldžiarūgštį skonį, kurį puikiai papildys aštrus imbieras ir aromatingas kardamonas. Patiekalas yra lengvas ir sveikas, nes jame gausu vitaminų, o pagaminimas užtrunka nedaug laiko. Be to, ši sriuba – puikus pasirinkimas, kai norite nustebinti šeimą ar svečius neįprastu, tačiau skaniu patiekalu.

Patiekiama su grietine ar grietinėlės šlakeliu, ji bus ne tik maistinga, bet ir labai patraukli akiai. Jei norite pasimėgauti tikru rudens skoniu, ši sriuba tikrai taps jūsų nauju mėgstamiausiu patiekalu.

 

Sriuba su moliūgu receptasreceptas.jpg" alt="Sriuba su moliūgu receptas" width="1200" height="800" />

Ingredientai:

 

 

 

  • pusė nedidelio moliūgo (geriau tinka ne saldžios moliūgų rūšys)
  • vidutinio dydžio obuolys
  • maža svogūno galvutė
  • česnakai – 2 skiltelės
  • šviežiai tarkuotas imbieras – 1 arb. šaukštelis
  • maltas kardamonas – 1/2 arb. šaukštelio
  • sviestas, druska – pagal skonį

Sriuba su moliūgu

Paruošimo būdas:
Nulupkite moliūgą ir obuolį, supjaustykite juos dideliais gabalėliais. Nulupkite ir supjaustykite svogūną žiedais. Ant kepimo skardos dėkite moliūgą, obuolį ir ant viršaus svogūną žiedais. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite juodaisiais pipirais. Kepkite 20 minučių įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje.

 

Už 10 minučių iki pabaigos ant skardos dėkite česnako skilteles. Pasibaigus kepimo laikui, viską suplakite su blenderiu, įdėkite imbiero ir kardamono. Jei sriuba gavosi per tiršta, įpilkite šiek tiek virinto vandens. Pridėkite sviesto ir pagal skonį pasūdykite. Patiekite su skrudinta duona.

Ši sriuba su moliūgu, obuoliu ir imbieru yra puikus pasirinkimas, kai norite sušildyti ir pasimėgauti natūraliais rudens skoniais. Lengvas, tačiau sočius patiekalas, kuris tiks tiek pietums, tiek vakarienei. Aromatinga ir maistinga, ši sriuba ne tik atneša šilumą, bet ir prisotina organizmą vertingais vitaminais.

Patiekus su šviežiais gretinėlės ar grietinės šlakeliais bei traškiomis grietinėlės skrebučiais, ji taps ne tik skaniu, bet ir estetišku stalo akcentu. Tad, sekite receptą, leiskite savo skonio receptoriams pasinerti į nuostabų rudens skonį ir mėgaukitės kiekvienu šio patiekalo šaukštu.

Šaltinis: https://retsepty.online.ua

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

 

Kamile
Kamile
Sveiki! Esu Kamilė, Laikas.lt straipsnių autorė. Man labai patinka gaminti, rūpintis namais bei savimi. Visais atrastais receptais, bei patarimais apie meilę sau noriu pasidalinti su skaitytojais, tikiu, kad publikuojami straipsniai ir idėjos gali padėti nudžiuginti jus ir jūsų namiškius.

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: