Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Makaronų patiekalai

Makaronai su smidrais ir grybais

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-03-27
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Makaronai su smidrais ir grybais
Makaronai su smidrais ir grybais

Makaronai su smidrais ir grybais – tai gardus ir lengvai paruošiamas makaronų patiekalas su kreminiu padažu, kuriame susilieja pikantiškas sūrio skonis, šviežumas iš citrinos žievelės ir subtilus smidrų bei grybų aromatas.

Makaronai su smidrais ir grybais: receptas

Šis patiekalas – lengvas, tačiau sodraus skonio, su kreminiu padažu, aromatingais grybais ir traškiais smidrais. Tobulas pasirinkimas greitai, bet gardžiai vakarienei.

Ingredientai:

  • 250 g makaronų
  • 120 g shiitake grybų (tinka ir kitokie)
  • 1 pluoštas plonų smidrų (apie 450 g)
  • 8 valg. š. sviesto
  • 70 g šaldytų žirnelių
  • Juodieji pipirai pagal skonį
  • 470 ml riebios grietinėlės
  • 135 g kietojo sūrio
  • 1 valg. š. laiškinių česnakų
  • 1/2 citrinos žievelė

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Dideliame puode užvirinti gausiai pasūdytą vandenį. Sudėti makaronus ir virti pagal instrukciją ant pakuotės.
2. Prieš nukošiant išsaugoti 120 ml makaronų vandens. Makaronus perlieti šaltu vandeniu, nukošti ir atidėti.
3. Grybus, jeigu jie kiek didesni, šiek tiek pasmulkinti.
4. Nulaužti smidrų kietus galiukus ir likusias dalis supjaustyti 5 cm ilgio gabalėliais.
5. Didelėje keptuvėje ant vidutinės kaitros ištirpinti 2 valg. š. sviesto. Kai sviestas ištirps, padidinti kaitrą iki vidutinės ir sudėti grybus vienu sluoksniu.
6. Kepti neliečiant apie 1–2 min, kol apačia gražiai apskrus. Tada pamaišyti ir kepti dar apie 2 minutes, kol grybai taps auksinės spalvos.
7. Į keptuvę sudėti smidrus, dar 1 valg. š. sviesto ir žiupsnį druskos.
8. Maišant kepti 2–4 min, kol smidrai suminkštės, o grybai įgaus sodrią spalvą. Baigtas kepti daržoves atidėti.
9. Sumažinti keptuvei kaitrą ir į keptuvę sudėti likusius 5 valg. š. sviesto. Kai beveik visas sviestas ištirps, supilti grietinėlę, išmaišyti ir užvirti. Sudėti šaldytus žirnelius ir pavirti dar 2 min.
10. Į padažą įmaišyti tarkuotą kietąjį sūrį, kol jis visiškai ištirps.
11. Sudėti keptas daržoves, makaronus, smulkintus laiškinius česnakus ir citrinos žievelę. Viską gerai išmaišyti ir pagardinti druska bei pipirais pagal skonį.

Recepto šaltinis: https://foodnetwork.co.uk/


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Makaronai su smidraisMakaronai su smidrais ir grybaisMakaronai su šparagaismakaronų patiekalaiPatiekalai su smidraisPatiekalai su šparagais

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Pyragas su žuvies įdaru
Receptai

Pyragas su žuvies įdaru

2024-01-27
Įdarytos cukinijos
Mėsos patiekalai

Įdarytos cukinijos

2024-01-25
Azijietiškas ryžių dubenėlis su daržovėmis
Receptai

Azijietiškas ryžių dubenėlis su daržovėmis

2025-03-12
Makaronai su vištiena: lengvas receptas iš 5 ingredientų
Makaronų patiekalai

Makaronai su vištiena: lengvas receptas iš 5 ingredientų

2025-01-09

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?