Makaronai su smidrais ir grybais – tai gardus ir lengvai paruošiamas makaronų patiekalas su kreminiu padažu, kuriame susilieja pikantiškas sūrio skonis, šviežumas iš citrinos žievelės ir subtilus smidrų bei grybų aromatas.
Makaronai su smidrais ir grybais: receptas
Šis patiekalas – lengvas, tačiau sodraus skonio, su kreminiu padažu, aromatingais grybais ir traškiais smidrais. Tobulas pasirinkimas greitai, bet gardžiai vakarienei.
Ingredientai:
- 250 g makaronų
- 120 g shiitake grybų (tinka ir kitokie)
- 1 pluoštas plonų smidrų (apie 450 g)
- 8 valg. š. sviesto
- 70 g šaldytų žirnelių
- Juodieji pipirai pagal skonį
- 470 ml riebios grietinėlės
- 135 g kietojo sūrio
- 1 valg. š. laiškinių česnakų
- 1/2 citrinos žievelė
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Dideliame puode užvirinti gausiai pasūdytą vandenį. Sudėti makaronus ir virti pagal instrukciją ant pakuotės.
2. Prieš nukošiant išsaugoti 120 ml makaronų vandens. Makaronus perlieti šaltu vandeniu, nukošti ir atidėti.
3. Grybus, jeigu jie kiek didesni, šiek tiek pasmulkinti.
4. Nulaužti smidrų kietus galiukus ir likusias dalis supjaustyti 5 cm ilgio gabalėliais.
5. Didelėje keptuvėje ant vidutinės kaitros ištirpinti 2 valg. š. sviesto. Kai sviestas ištirps, padidinti kaitrą iki vidutinės ir sudėti grybus vienu sluoksniu.
6. Kepti neliečiant apie 1–2 min, kol apačia gražiai apskrus. Tada pamaišyti ir kepti dar apie 2 minutes, kol grybai taps auksinės spalvos.
7. Į keptuvę sudėti smidrus, dar 1 valg. š. sviesto ir žiupsnį druskos.
8. Maišant kepti 2–4 min, kol smidrai suminkštės, o grybai įgaus sodrią spalvą. Baigtas kepti daržoves atidėti.
9. Sumažinti keptuvei kaitrą ir į keptuvę sudėti likusius 5 valg. š. sviesto. Kai beveik visas sviestas ištirps, supilti grietinėlę, išmaišyti ir užvirti. Sudėti šaldytus žirnelius ir pavirti dar 2 min.
10. Į padažą įmaišyti tarkuotą kietąjį sūrį, kol jis visiškai ištirps.
11. Sudėti keptas daržoves, makaronus, smulkintus laiškinius česnakus ir citrinos žievelę. Viską gerai išmaišyti ir pagardinti druska bei pipirais pagal skonį.
Recepto šaltinis: https://foodnetwork.co.uk/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.