Makaronai su šviežiomis kiaulienos dešrelėmis – tai jaukus ir sotus itališko stiliaus makaronų troškinys su aromatingomis dešrelėmis.
Makaronai su šviežiomis kiaulienos dešrelėmis: receptas
Paprasta, kvapnu ir labai skanu – puikus pasirinkimas skaniems pietums ar vakarienei.
Ingredientai:
- 4 kiaulienos dešrelės (šviežios)
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 raudonas svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
- 1 raudonoji paprika
- ½ arb. š. aitriosios paprikos dribsnių
- 2 arb. š. džiovinto raudonėlio
- 2 valg. š. kapotų šviežių petražolių (nebūtina)
- 200 g viso grūdo makaronų (pagal pasirinkimą)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti vidutinio dydžio keptuvę ant stiprios kaitros ir apkepti dešreles viename šaukšte alyvuogių aliejaus, kol apskrus. Apkepintas dešreles atidėti į šalį.
2. Sumažinti kaitrą iki vidutinės ir tame pačiame aliejuje pakepinti smulkiai pjaustytus svogūnus ir trintus česnakus apie 2 min, kol suminkštės. Į keptuvę sudėti pomidorus, juostelėmis pjaustytą raudonąją papriką, aitriosios paprikos dribsnius, raudonėlį ir apkepintas dešreles. Troškinti uždengus kol paprika suminkštės – apie 10 min.
3. Tuo tarpu išvirti makaronus pagal instrukciją ant pakuotės, kad būtų „al dente“ (šiek tiek kieti).
4. Nukošti makaronus ir padalinti į lėkštes. Užpilti padažu su dešrelėmis ir, jei norisi, pabarstyti kapotomis petražolėmis.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.