Arčiausiai namų esanti maisto prekių parduotuvė dažnai tampa mūsų kasdienės rutinos dalimi. Kam ieškoti kažko naujo, kai viskas, ko reikia, yra po ranka? Tačiau ilgainiui įprastas pirkinių krepšelis gali pabosti. Jei jūs dažniausiai lankotės būtent „Maximoje“, atkreipkite dėmesį, ar „Maxima“ leidinys gali padėti atrasti naujus skonius ir patyrinėti kulinarinį pasaulį.
„Maxima“ leidinys ir akcijos – kai norisi išbandyti ką nors naujo
Keliauti atostogų metu, žinoma, yra smagu. Tačiau „pakeliauti“ po pasaulį galima ir kitais būdais. Vienas jų – tai kulinarinės kelionės tiesiog mūsų pačių virtuvėse.
„Maxima“ leidinys yra puiki proga atrasti ir įsigyti iki šiol neragautų užkandžių ar gėrimų ir bent šiek tiek pajusti tolimų pasaulio kampelių dvasią. Jei nežinote, nuo ko pradėti, dalijamės keliomis idėjomis, kurios jums gali patikti.
Kavos įvairovė keliaujant aplink pasaulį
Café de olla. Tai meksikietiškas kavos paruošimo būdas, kuris pažodžiui išvertus reiškia „kavos puodelis / puodas“. Pavadinimas tiesiogiai apibūdina kavos ruošimo būdą, ji yra patiekiama specialiuose moliniuose puodeliuose.
Kava įprastai patiekiama juoda su šiek tiek cinamono ir nerafinuoto cukranendrių cukraus. Kartais šis gėrimas papildomai gardinamas anyžiumi, apelsinų žievelėmis ar gvazdikėliais. Visų šių ingredientų tikrai rasite savo parduotuvėje.
Turkiška kava. Tradicinė turkiška kava yra ruošiama metaliniame prikaistuvyje virš ugnies ar karštame smėlyje. Kavai leidžiama beveik pasiekti virimo temperatūrą bent kelis kartus, tada ji trumpam patraukiama nuo ugnies, kol galiausiai užverda ir yra išpilstoma į mažus puodelius.
Namų sąlygomis šį procesą lengviausia pakartoti naudojant dujinę ar indukcinę virykles, kur galima labai greitai padidinti ir sumažinti kaitrą.
Turkiška kava patiekiama su stikline vandens bei saldumynu, pavyzdžiui, tradiciniu turkiški desertu – lukumu.
Indonezietiška kava. Jei norite išbandyti naują skonių derinį – paragaukite tradicinės indonezietiškos kavos „Kopi sereh“. Išvertus tai reiškia tiesiog kavą su citrinžole. Indoneziečiai gardina juodą kavą šiuo prieskoniu, kuris kavai suteikia išskirtinio aromato ir gaivumo.
Arbatos gėrimai svetur
- Indiška arbata. Indijoje arbata mėgstama nuo seno, tiesa, indai nebijo jos pagardinti įvairiais prieskoniais, kad gėrimas būtų įdomesnis ir kompleksiškesnis. Vienas iš tradicinių paruošimo būdų, tai stipri juoda arbata su pienu, pagardinta kardamonu, cinamonu ir imbieru.
- Klasikinė angliška arbata. Arbatą turbūt būtų galima pavadinti nacionaliniu Didžiosios Britanijos gėrimu. Skaičiuojama, kad vidutiniškai vienas Britanijos gyventojas per dieną išgeria 2,7 puodelio arbatos. Tradiciškai geriama juodoji arbata, kuri patiekiama su cukrumi ir pienu.
- Turkiška arbata. Jei juodoji arbata jums ne prie širdies, išbandykite tradicinį turkišką gėrimą – obuolių arbatą. Galima nusipirkti jau paruoštų gėrimo miltelių, tuomet beliks juos užplikyti. Arba galima jos išsivirti patiems. Jums reikės maždaug 2–3 obuolių, 1,5 l vandens, gvazdikėlių ir cinamono. Obuolius nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis ir virkite apie 2 valandas. Tada nukoškite ir patiekite.
- Žolelių arbatos. Ar žinojote, kad kitose pasaulio dalyse arbata yra laikomi tik gėrimai paruošti iš žalios arba juodos arbatos lapų. Visi kiti augaliniai gėrimai yra laikomi „nuovirais“ ir arbata nevadinami. Tik rytinėje Europos dalyje bei Baltijos šalyse yra populiarios įvairios žolinės arbatos, tokios kaip kmynų, čiobrelių ir pan.
Tačiau nepaisant pavadinimų skirtumų, visos pasaulio šalys plikina įvairius augalus dėl jų skonio ar turimų gydomųjų savybių. Štai keli įdomesni pavyzdžiai: ežiuolių arbata, šalavijų arbata, erškėtrožių arbata ar raudonžiedės pasifloros arbata.
Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!