Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naudinga

Mėgstate šaltibarščius? Štai kokie papildomi ingredientai suteiks jiems išskirtinio skonio

Aurimas Kavaliūnas
Autorius Aurimas Kavaliūnas
Publikuota: 2025-05-10
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Mėgstate šaltibarščius? Atraskite, kokie papildomi ingredientai suteiks jiems išskirtinio skonio.
Mėgstate šaltibarščius? Atraskite, kokie papildomi ingredientai suteiks jiems išskirtinio skonio.

Šaltibarščiai – neabejotinai vienas populiariausių vasaros patiekalų Lietuvoje. Gaivinanti rožinė sriuba puikiai numalšina karštį ir suteikia energijos. Tačiau net ir mėgstamiausias patiekalas kartais gali pabosti. Jei norite paįvairinti savo šaltibarščių skonį ir nustebinti šeimą ar draugus, išbandykite šiuos netradicinius, bet puikiai derančius ingredientus jeigu mėgstate šaltibarščius, tačiau norite šiek tiek kitokio skonio.

Pikantiškumo mėgėjams: krienai ir garstyčios

Jei jūsų skonio receptoriai trokšta aštresnių pojūčių, drąsiai įmaišykite į šaltibarščius šiek tiek šviežiai tarkuotų krienų. Jų aitrus aromatas ir malonus, nosį kutenantis aštrumas suteiks patiekalui išraiškingumo. Taip pat galite eksperimentuoti su įvairių rūšių aštriomis garstyčiomis, pavyzdžiui, Dižono ar su grūdeliais.

Garstyčios ne tik suteiks pikantiško gilumo, bet ir praturtins skonų paletę. Pradėkite nuo nedidelio kiekio – vieno arbatinio šaukštelio – ir palaipsniui didinkite, nuolat ragaukite, kol pasieksite jums patinkantį intensyvumą. Krienų ir garstyčių aštrumas puikiai subalansuos gaivų kefyro rūgštumą ir harmoningai derės su tradiciniais šaltibarščių priedais – šiltomis virtomis bulvėmis ir kietai virtais kiaušiniais.

Kremiškumo ir švelnumo suteiks avokadas

Netikėtas, bet labai skanus priedas prie šaltibarščių – prinokęs avokadas. Sutrinkite vieną ar du avokadus šakute arba blenderiu iki vientisos masės ir įmaišykite į šaltibarščius. Avokadas suteiks sriubai ne tik kreminės tekstūros, bet ir švelnaus, malonaus skonio bei papildomų naudingųjų riebalų. Tai puikus būdas paversti šaltibarščius sotesniu ir maistingesniu patiekalu.

Mėgstate šaltibarščius? Atraskite, kokie papildomi ingredientai suteiks jiems išskirtinio skonio. Avokadai

Kepti svogūnai – naujas skonio akcentas

Ieškantiems neįprastų skonių, verta išbandyti šaltibarščius su karamelizuotais arba keptais svogūnais. Lėtai kepti svogūnai įgauna saldumo ir malonaus aromato, kuris puikiai kontrastuoja su gaiviu šaltibarščių pagrindu. Galite smulkiai supjaustytus keptus svogūnus įmaišyti į visą sriubą arba patiekti kaip garnyrą ant viršaus.

Taip pat puikiai derės ir marinuotų svogūnėlių skonis, tad vietoje tradicinių svogūnų laiškų galite išbandyti saldžiarūgščius svogūnėlius.

Marinuoti agurkėliai – netikėtas derinys

Dar vienas puikus būdas paįvairinti šaltibarščių skonį ir tekstūrą – įmaišyti marinuotų agurkėlių. Jų rūgštumas ir sūrumas puikiai kontrastuos su saldžiais burokėliais ir gaiviu kefyru, suteikdami patiekalui naujų niuansų. Marinuotus agurkėlius galite supjaustyti mažais kubeliais, plonais griežinėliais arba net sutarkuoti stambia tarka – kiekvienas būdas suteiks skirtingą tekstūrą ir intensyvumą. Pradėkite nuo vieno ar dviejų smulkiai pjaustytų agurkėlių ir ragaukite, priderindami kiekį pagal savo skonį.

Mėgstate šaltibarščius? Atraskite, kokie papildomi ingredientai suteiks jiems išskirtinio skonio. Marinuoti agurkėliai

Gaivumo pliūpsnis: šviežios žolelės ir citrinos sultys

Norėdami dar labiau paryškinti šaltibarščių gaivumą, neapsiribokite vien krapais ir svogūnų laiškais. Įberkite smulkiai pjaustytų petražolių, mėtų ar net bazilikų. Šios žolelės suteiks šaltibarščiams naujų aromatų ir skonių. Taip pat galite įlašinti šiek tiek šviežiai spaustų citrinos sulčių, kurios suteiks malonios rūgštelės ir dar labiau gaivins.

Eksperimentuokite ir atraskite savo mėgstamiausią šaltibarščių variantą! Nebijokite derinti skirtingų ingredientų ir atrasti naujų skonių, kurie praturtins jūsų vasaros meniu. Skanaus!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 1.5 / 5. Balsų skaičius: 2

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


AutoriusAurimas Kavaliūnas
Esu Aurimas Kavaliūnas, kulinarinių straipsnių redaktorius Laikas.lt portale. Savo straipsniuose stengiuosi apjungti aistrą maisto gaminimui ir nenumaldomą norą eksperimentuoti su įvairiais patiekalų receptais. Mėgstu pirmiausiai viską išbandyti pats ir vėliau pasidalinti naudingais patarimais bei patobulintais receptais su savo skaitytojais. Tikiuosi, kad mano entuziazmas ir kūrybiškumas įkveps kitus gaminti maistą su tokia pačia meile bei užsidegimu.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Pomidorų sultys
Gėrimai

Pomidorų sultys. Kaip pasigaminti ir kam tinka?

2024-09-05
Suši su vištiena skonio suktinukai
Receptai

Suši su vištiena skonio suktinukai

2025-03-04
Sūrio sriuba
Receptai

Sūrio sriuba

2024-01-11
Taylor Swift sausainiai
Desertai

Garsieji Taylor Swift sausainiai

2025-02-24

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?