[-[0]-]
Jums reikės:
Tešlai:
200 g miltų,
2 kiaušiniai,
žiupsnis druskos.
Įdarui:
200 g rikotos sūrio,
200 g špinatų,
dosnus žiupsnis tarkuoto muškato riešuto,
druska,
pipirai.
Padažui:
150 ml grietinėlės,
50 g mėlynojo pelėsio sūrio.
Paruošimo būdas:
Špinatus nuplaukite, nuspauskite vandenį, susmulkinkite. Įkaitinkite keptuvėje riebalus ir apkepkite špinatus. Dubenyje sumaišykite rikotos sūrį su špinatais, paskaninkite druska, pipirais ir muškato riešutu.
Pabarstydami miltais iškočiokite tešlą, ant jos dėkite įdaro kauburėlius, ties sujungimo vietomis patepkite kiaušiniu. Tešlą lenkite, kruopščiai apspauskite aplink kiekvieną kauburėlį ir supjaustykite. Virtinukus dėkite į verdantį pasūdytą vandenį, virkite ~2-3 minutes nuo iškilimo.
Pašildykite grietinėlę, į ją sudėkite smulkiai supjaustytą pelėsinį sūrį ir maišykite, kol ištirps.
Išvirtus virtinukus nukoškite, sudėkite į lėkštę, apšlakstykite padažu.
Skanaus!