Jei ieškote saldaus skanėsto, kuris nustebintų savo gardžiu skoniu ir įspūdinga išvaizda, mėlynių ir citrinų bandelės su kreminiu sūriu yra būtent tai, ko jums reikia.
Šis receptas sujungia švelniai saldžias mėlynes, gaivią citriną ir kreminį sūrį į vieną harmoningą derinį, kuris pradžiugins tiek šeimos narius, tiek svečius.
Mėlynių ir citrinų bandelės
Šis receptas sujungia švelniai saldžias mėlynes, gaivią citriną ir kreminį sūrį į vieną harmoningą derinį, kuris pradžiugins tiek šeimos narius, tiek svečius.

Ingredientai:
Šis receptas reikalauja kelių paprastų ingredientų, kurie kartu sukuria nepaprastą rezultatą:
- Tešlai: Miltai, cukrus, sausos mielės, šiltas pienas, sviestas, kiaušiniai ir žiupsnelis druskos.
- Įdarui: Šviežios arba šaldytos mėlynės, cukrus, šiek tiek citrinos žievelės ir minkštas kreminis sūris.
- Glazūrai: Cukraus pudra, citrinų sultys ir sviestas.
Gaminimo eiga:
- Tešlos paruošimas: Pirmiausia pasiruoškite mielinę tešlą. Į dubenį suberkite miltus, sausas mieles, cukrų ir druską. Įpilkite šilto pieno, ištirpinto sviesto ir įmuškite kiaušinius. Minkykite tešlą tol, kol ji taps elastinga ir nelips prie rankų. Uždengę palikite tešlą kilti apie valandą šiltoje vietoje.
- Įdaro gamyba: Kol tešla kyla, pasiruoškite įdarą. Mėlynes sumaišykite su cukrumi ir trupučiu citrinos žievelės, kad vaisiai atsiskleistų pilnu skoniu. Atskirame dubenyje suplakite kreminį sūrį, kol jis taps lengvas ir purus.
- Formavimas: Kai tešla pakyla, ją iškočiokite į stačiakampį lakštą. Tepkite kreminį sūrį tolygiai per visą paviršių, ant viršaus paskirstykite mėlynių mišinį. Susukite tešlą į ritinį ir supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais.
- Kepimas: Bandeles sudėkite į kepimo formą, palikite dar 15-20 minučių pakilti. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 minučių, kol jos taps auksinės spalvos.
- Glazūra: Kol bandelės vėsta, paruoškite glazūrą. Sumaišykite cukraus pudrą su citrinų sultimis ir trupučiu sviesto, kad gautumėte švelnią glazūrą. Aptepkite šiltas bandeles glazūra ir leiskite jai šiek tiek sustingti.
Patiekimas:
Mėlynių ir citrinų bandelės puikiai tinka tiek rytinei kavai, tiek popietės arbatai. Jų švelni tekstūra, saldžiarūgštis įdaras ir gaivi glazūra sukuria tobulą balansą.
- Galite eksperimentuoti su kitais vaisiais, pavyzdžiui, avietėmis ar braškėmis.
- Jei norite intensyvesnio skonio, pridėkite daugiau citrinos žievelės į tešlą ar įdarą.
Šios mėlynių ir citrinų bandelės taps jūsų mėgstamu desertu – jas lengva paruošti, o skonis privers sugrįžti prie šio recepto dar ne kartą!
Nuotraukos asociatyvinės © Canva
Šaltinis: https://pauladeenmagazine.com/