Migdoliniai sausainiai su avietėmis – tai desertas, kuris džiugina ne tik skoniu, bet ir išvaizda. Traškus cukraus pudros sluoksnis išorėje slepia minkštą, švelnią tešlą ir gaivią uogą viduje.
Migdoliniai sausainiai su avietėmis: receptas
Tinkami tiek ypatingoms progoms, tiek kaip saldus kąsnelis prie kavos.
Ingredientai:
- sviesto, kepimo formai patepti
- 4 kiaušinių baltymai
- 340 g cukraus
- 340 g maltų migdolų
- 18 g šaltyje džiovintų aviečių, sutrintų į miltelius
- 1 arb. š. migdolų ekstrakto
- 18 mažų šviežių aviečių
- 200 g cukraus pudros
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 190 °C temperatūros. Dvi dideles kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi.
2. Dideliame dubenyje išplakti kiaušinių baltymus kol susidarys standžios putos. Suberti cukrų ir palengva įmaišyti mentele arba metaliniu šaukštu. Tuomet sudėti maltus migdolus, aviečių miltelius ir migdolų ekstraktą. Gerai išmaišyti kol gausis vientisa tešla.
3. Paimti kupiną šaukštą masės ir suformuoti plokščią diskelį. Į jį įvynioti šviežią avietę taip, kad susidarytų rutuliukas, o uoga būtų visiškai paslėpta viduje. Apačioje šiek tiek suspausti kraštus. Jei viršus šiek tiek sutrūkinėja – nieko tokio.
4. Cukraus pudrą suberti į dubenį. Kiekvieną sausainio rutuliuką pavolioti cukraus pudroje, kad gausiai pasidengtų. Dėti ant kepimo popieriaus siūle žemyn, paliekant tarpelius, nes kepdami sausainiai šiek tiek išsiplės.
5. Kepti įkaitintoje orkaitėje 12-15 min, kol lengvai paruduos. Išimti iš orkaitės, palikti atvėsti ant skardos 10 min, tada perkelti ant grotelių visiškai atvėsti.
Recepti šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.