Mūsų organizmui reikalingas cholesterolis, nes jis dalyvauja ląstelių gamyboje. Aukštas cholesterolio kiekis kraujyje didina įvairių širdies ir kraujagyslių ligų, įskaitant širdies ligas, aterosklerozę, kraujo krešulius, širdies smūgį ir insultą, riziką. Viso to kaltininku dažniausiai laikoma mėsa.
Gydytojų teigimu, pagrindinės aukšto cholesterolio priežastys yra sočiosios ir transriebalinėss rūgštys. Todėl pereinant prie maisto produktų, kuriuose mažai sočiųjų riebalų, problema gali būti išspręsta. Autorė rašo, kad yra keletas mėsos rūšių, kurioje yra mažai cholesterolio.
Kuri mėsa yra mažiausiai riebi ir turi mažiausiai cholesterolio?
Vištienos krūtinėlėje yra nedidelis kiekis riebalų ir cholesterolio. Pusėje krūtinėlės yra tik 73 mg cholesterolio ir mažiau nei 1 g sočiųjų riebalų.
Kiaulienos nugarinėje. 85 gramuose mėsos yra tik 62 mg cholesterolio ir 1 g sočiųjų riebalų.
Maltinėje kalakutienoje. 100 gramų produkto yra tik 79 mg cholesterolio ir 2 g sočiųjų riebalų.
Jautienos kepsnys yra saugus vartoti, jei turite aukštą cholesterolio kiekį. 85 gramų porcijoje yra 65 mg cholesterolio ir apie 2 g sočiųjų riebalų.
Malta jautiena. 100 gramų liesos maltos jautienos yra maždaug 70 mg cholesterolio ir 2,5 g sočiųjų riebalų. Parduotuvėse galima nusipirkti liesos jautienos, kur vienoje jos porcijoje yra 73 mg cholesterolio ir apie 4,5 g sočiųjų riebalų.