Mini sūrio pyragėliai be kepimo – tikrai geras saldėsis šokolado mėgėjams, derinantis turtingą šokolado skonį su kreminiu įdaru ir traškiu sausainių pagrindu. Šokolado ir riešutų sviesto derinys abejingų nepalieka.
Mini sūrio pyragėliai be kepimo: receptas
Šis desertas ne tik skanus, bet ir puošnus – puikiai tiks šventiniam stalui ar ypatingoms progoms.
Ingredientai:
Pagrindui:
- 70 g becukrių sausainių
- 30 g veganiško sviesto
- 100 g juodo (85%) šokolado
Kremui: - 150 g lieso kreminio sūrio
- 30 g saldinto kondensuoto pieno (ar kitokio saldiklio)
- 60-70 g riešutų sviesto
- 1 arb. š. vanilės
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Visų pirmą ištirpinti juodąjį šokoladą ir išlieti silikoninių keksiukų formelių vidų.
2. Formeles perkelti į šaldytuvą trumpam, kad šokoladas greičiau sutvirtėtų.
3. Tuomet formeles išlieti antrą kartą. Vėl perkelti į šaldiklį kelioms minutėms.
4. Sausainius susmulkinti ir sudėti į dubenį.
5. Sviestą išlydyti ir supilti prie sausainių. Išmaišyti.
6. Sustingus šokoladui sausainius suberti ant keksiukų dugno. Šiek tiek paspausti ir vėl perkelti šaltai, kad sutvirtėtų.
7. Kremui paruošti kreminį sūrį sudėti į dubenį.
8. Šalia jo sudėti riešutų sviestą, supilti saldintą kondensuotą pieną ir vanilę. Viską išmaišyti.
9. Paruoštą kremą išpilstyti į keksiukų formeles ir dėti į šaldytuvą nakčiai, kad visi sluoksniai sutvirtėtų.
10. Papuošti galima sausainių trupiniais ir tirpintu šokoladu.

Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Jurita. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.