Avokadinė grikių košė – ši kreminė grikių košė su avokadu ir jogurtu yra ne tik maistinga, bet ir lengvai paruošiama. Tai puikus pasirinkimas lengviems pusryčiams ar maistingam užkandžiui, kuris suteikia sotumo ir energijos ilgam laikui.
Avokadinė grikių košė: receptas
Tokia košė yra puikus augalinių riebalų ir naudingų maistinių medžiagų šaltinis. Jei norisi dar įdomesnio skonio, galima įberti smulkintų riešutų, skrudintų sėklų ar pabarstyti tarkuotu kietuoju sūriu.
Ingredientai:
- 50 g grikių dribsnių
- 200 ml vandens
- 0,5 kubelio vištienos sultinio
- Žiupsnelis rožinės druskos (tinka ir įprasta)
- 1/2 arb. š. mairūno
- 100 g avokado (prinokusio)
- 50 g graikiško jogurto
- 1/4 arb. š. persilado
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Puode užvirti vandenį, ištirpinti sultinio kubelį, jeigu reikia įberti druskos, įberti mairūno.
2. Sumažinti kaitrą, suberti grikių dribsnius, išmaišyti ir virti 5 min.
3. Avokadą sutrinti šakute, įdėti jogurto, įberti persilado. Išmaišyti iki vientisos masės.
4. Išvirusią košę nukelti nuo kaitros, sudėti trinto avokado ir jogurto masę.
5. Viską gerai permaišyti ir košę perkelti į dubenėlį.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.