Minkšti tofu varškėčiai – puikus baltymų ir natūralaus saldumo šaltinis, tinkantis tiek pusryčiams, tiek sveikam desertui. Gaminant su tofu, jis suteikia kreminę tekstūrą ir subtilų skonį šiam patiekalui.
Minkšti tofu varškėčiai: receptas
Tai ne tik gardus, bet ir maistingas patiekalas, kuriame dera augaliniai baltymai, ląsteliena ir gerieji riebalai. Sveikas pasirinkimas tiek aktyviai dienos pradžiai, tiek lengvam vakariniam pasilepinimui
Ingredientai:
- 100 g tofu (be priedų)
- 80 g prinokusio banano
- 30 g kokosų miltų
- 1 kiaušinio
- 1/2 arb. š kepimo miltelių
- Žiupsnelio druskos
- Skonio lašų (klevų sirupo skonio) (nebūtina)
- Aliejaus kepimui
Priedai: - Jogurtas
- Uogienė
- Barškės
- Skaldytos kakavos gabaliukai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Tofu rankomis sutrupinti ir sudėti į dubenį.
2. Bananą sutrinti šakute, sudėti prie tofu ir sumaišyti.
3. Prie tofu suberti miltus, kepimo miltelius, druską, skonio lašus (jeigu naudojami) ir įmušti kiaušinį.
4. Viską labai gerai sumaišyti, tešla turi būti pakankamai lipni, kad rankomis galima būtų formuoti varškėčius.
5. Suformuoti nedidelius varškėčius ir kepti ant silpnos ugnies su šiek tiek aliejaus po 4 min kiekvieną pusę. Vartyti atsargiai, varškėčiai gana trapūs.
6. Varškėčius patiekti su jogurtu, uogiene, braškėmis, skaldytos kakavos gabaliukais.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.