Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Moliūgų tarta su svogūnais – kai nesinori mėsos

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-06-02
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Moliūgų tarta su svogūnais
Moliūgų tarta su svogūnais

Moliūgų tarta su svogūnais – lengvas, tačiau sotus patiekalas išsiskiria ryškiu skonių deriniu – saldumas iš moliūgo ir svogūnų puikiai dera su šviežių špinatų gaiva bei pikantišku čederio prieskoniu.

Moliūgų tarta su svogūnais: receptas

Tobulai tinka valgyti tiek šilta, tiek kambario temperatūros – puikus pasirinkimas net ir piknikui ar šventiniam užkandžių stalui.

Ingredientai:

  • 375 g sluoksniuotos tešlos
  • 200 g špinatų
  • 250 g natūralaus jogurto
  • 70 g čederio sūrio (tarkuoto)
  • 450 g sviestinio moliūgo (išvalyto)
  • 2 raudonieji svogūnai
  • druska ir malti juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Moliūgą supjaustyti gabalėliais ir sudėti į kepimo skardą. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir dėti kepti moliūgus, apie 25 min.
2. Nulupti svogūnus ir supjaustykite skiltelėmis. Svogūnus švelniai kepti su šiek tiek aliejaus įkaitintoje keptuvėje 10-15 min.
3. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros. Išvynioti tešlą, šiek tiek pakočioti ir perkelti į kepimo skardą. Kabančius tešlos kraštus galima nupjauti. Tešlos vidurį keliose vietose subadyti šakute, kad kepant jis pernelyg neiškiltų.
4. Kepti orkaitėje 10 min, kol kraštai pradės lengvai ruduoti. Išimti iš orkaitės ir mentele ar šaukštu švelniai prispausti vidurį, kad išsilygintų.
5. Špinatus sudėti į keptuvę su dangčiu ir kaitinti ant vidutinės kaitros 2-3 min, kol suminkštės. Taip pat galima juos pašildyti mikrobangų krosnelėje trumpais intervalais. Kai atvės tiek, kad būtų galima liesti, rankomis išspausti skysčio perteklių.
6. Jogurtą ir 50 g tarkuoto čederio sumaišyti dubenyje, pagardinti druska ir maltais juodaisiais pipirais.
7. Jogurto masę paskleisti ant apkepto tešlos pagrindo, tada tolygiai paskirstyti keptą moliūgą, špinatus ir keptus svogūnus. Ant viršaus užbarstyti likusį sūrį. Kepti dar 10 min, kol jogurtas taps minkštas ir gardžiai išsilydys – patikrinti po 5-8 min. Iškepus išimti iš orkaitės ir patiekti iš karto.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Moliūgų tartaMoliūgų tarta su svogūnaisPatiekalai be mėsosTarta su moliūgaisVegetariška tarta

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Armėniški šašlykai
Mėsos patiekalai

Armėniški šašlykai

2024-01-16
Pačios skaniausios marinuotos alyvuogės
Receptai

Pačios skaniausios marinuotos alyvuogės – privalote paragauti

2025-02-11
Mėlynių glotnutis su netikėtu ingredientu
Gėrimai

Mėlynių glotnutis su netikėtu ingredientu

2025-05-21
Pusryčių sumuštiniai su keptu kiaušiniu
Receptai

Pusryčių sumuštiniai su keptu kiaušiniu

2025-03-07

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?