Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Desertai

Naminė granola pagal Neringą – greitiems ir sveikuoliškiems pusryčiams!

Aurimas Kavaliūnas
Autorius Aurimas Kavaliūnas
Publikuota: 2025-05-30
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Naminė granola pagal Neringą. Receptas.
Naminė granola pagal Neringą. Receptas.

Naminė granola visą gyvenimą buvo mano mėgiama. Visokia, su riešutais, su uogomis, su šokolado gabaliukais. Valgau ją su natūraliu jogurtu arba užsipildama naminiu pienu. Visą laiką pirkau granolą, bet vis galvodavau, kaip būtų šaunu namuose pasigaminti savo, su savo skoniais, namuose džiovintais vaisiais, mamos užaugintais graikiškais riešutais, tėvuko gimtinėje surinktu medumi. Tačiau neturėjau pagrindinio indgridiento – „naminių“ dribsnių, o iš „pirktinių“ neleido sąžinė – juk turime savų užsaugintų avižų, rugių ir kviečių. Tik trūko traiškytuvo – įrenginio pagaminančio natūralius, visų grūdo dalių dribsnius.

Ir štai, pavasario stebuklas, toks įrenginys, traiškytuvas, atsirado Zelbukio malūne. Nuo šiol galime greitai ir nedideliais kiekias (kad išliktų kuo šviežesni), pasigaminti traiškytų grūdų, kuriais pakeičiame „pirktinius“ dribsnius. O receptas labai paprastas ir turintis daug laisvės improvizacijai su jūsų mėgstamais skoniais.

Jums reikės:

  • 500 g traiškytų avižų/kviečių/rugių ar jų mikso
  • 100 g kokoso drožlių
  • stiklinės džiovintų vaisių
  • stiklinės šiek tiek smulkintų riešutų
  • žiupsnelis druskos
  • 3 valgomieji šaukštai medaus
  • 3 valgomieji šaukštai kokosų sviesto ar kito riebalo
  • 1 valgomasis šaukštas cinamono
Naminė granola pagal Neringą. Receptas, ingredientai
  1. Traiškytus grūdus sumaišome su džiovintais riešutais, druska, cinamonu ir kokoso drožlėmis.
  2. Medų ir kokosų sviestą išsilydome (tik šiek tiek, kad jokiu būdu neužvirtų). Ištirpintą masę supilame į sausą ir gerai išmaišome.
  3. Paskleidžiame ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos ir šauname į 175C įkaitintą orkaitę.
  4. Kepame apie 25-30 min, kas 10 minučių pamaišant.
  5. Pakepintą granolą išimame iš orkaitės supilame džiovintus vaisius.
  6. Atvėsusią granolą susipilame į stiklinius indelius ir viskas. Valgome į sveikatą!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva, jei nenurodyta kitaip.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


AutoriusAurimas Kavaliūnas
Esu Aurimas Kavaliūnas, kulinarinių straipsnių redaktorius Laikas.lt portale. Savo straipsniuose stengiuosi apjungti aistrą maisto gaminimui ir nenumaldomą norą eksperimentuoti su įvairiais patiekalų receptais. Mėgstu pirmiausiai viską išbandyti pats ir vėliau pasidalinti naudingais patarimais bei patobulintais receptais su savo skaitytojais. Tikiuosi, kad mano entuziazmas ir kūrybiškumas įkveps kitus gaminti maistą su tokia pačia meile bei užsidegimu.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ryžiai su daržovėmis
Receptai

Ryžiai su daržovėmis

2024-01-22
Keksas su slyvomis
Desertai

Keksas su slyvomis

2024-01-24
Spurgos keptuvėje su grietine
Desertai

Nepaprastos spurgos keptuvėje su grietine

2024-12-05
Žali pomidorai su česnaku receptas
Aktualu

Marinuokite žalius pomidorus su česnakais šiuo būdu ir vos per kelias minutes turėsite tikrą skanėstą

2024-09-11

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?