3.7 C
Vilnius
Trečiadienis, 26 kovo, 2025

Naminis avižų pienas – paprasčiau nei atrodo

Naminis avižų pienas – tai paprastas ir natūralus būdas pasigaminti naminio avižų pieno.
Jei norite švelnesnio ir saldesnio skonio, galite į kokteilinę kartu su avižomis įdėti kelis datules, šaukštelį klevų sirupo ar medaus. O jei mėgstate aromatingesnį pieną, pabandykite pagardinti jį žiupsneliu cinamono, vanilės ekstraktu ar net žiupsneliu druskos – tai padės išryškinti natūralius skonius.

Naminis avižų pienas: receptas

Šį pieną galite naudoti kavai, košėms, kepiniams ar kokteiliams. Laikykite šaldytuve ir suvartokite per 2–3 dienas, prieš vartojimą suplakite, nes natūralūs ingredientai linkę atsiskirti.

Ingredientai:

  • 1 stikl. pilno grūdo avižinių dribsnių
  • 2 stikl. vandens
  • Papildomai mineralinio vandens

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Avižas užpilti vandeniu (santykis 1:2) ir palikti nakčiai išbrinkti.
2. Išbrinkusias avižas, kartu su visu skysčiu, supilti į kokteilinę ir sutrinti iki vientisos masės.
3. Gautą masę supilti į sūrmaišį ar į kitą tvirtą audinį ir labai gerai nuspausti į dubenį.
4. Iš pradžių pienas bus kiek tirštokas ir gali atrodyti glitus, todėl iki norimos konsistencijos galima atskiesti su mineraliniu (arba paprastu) vandeniu.
5. Pieną laikyti sandariame inde (geriausiai tinka buteliai nuo pieno), šaldytuve.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: