Naminis migdolų pienas – tai augalinis, natūralus ir maistingas gėrimas, puiki alternatyva karvės pienui. Jis pasižymi švelniu riešutiniu skoniu, kremine tekstūra ir lengvu saldumu. Migdolų pienas yra be laktozės, todėl tinka žmonėms, netoleruojantiems pieno produktų, taip pat veganams ir sveikos mitybos entuziastams. O pasigaminti augalinį pieną namuose užtruksite tik kelias minutes.
Naminis migdolų pienas: receptas
Ingredientai:
- 150 g migdolų
- 700 ml vandens
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:- Migdolų riešutus suberti į didelį dubenį (ar puodą).
- Tuomet riešutus gausiai užpilti vandeniu ir palikti kelioms valandoms išbrinkti (geriausia per naktį).
- Išbrinkusius riešutus nuplauti po tekančiu vandeniu.
- Nuplautus riešutus perkelti į kokteilinę (kad riešutai būtų tinkamai sutrinti, naudojama kokteilinė turi būti pakankamai galinga).
- Ant riešutų supilti 700 ml vandens ir viską gerai sutrinti. Trinti kelias minutes, kol riešutai susitrins iki pavienių gabaliukų.
- Galiausiai gautą masę supilti į merliuku ištiestą indą ir nuspausti kiek įmanoma daugiau skysčio (likusius tirščius galima panaudoti pvz. sausainių gamybai).
- Pagamintą migdolų pieną perpilti į sandariai uždaromą indą. Šaldytuve laikomas paruoštas gėrimas išsilaikys apie 3 dienas.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Rugailė, daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.