Nekepti karameliniai sūrio pyragėliai – tai švelnios tekstūros, sodraus skonio desertas, kur traškus sausainių pagrindas susijungia su puriu, karamele praturtintu kremu. Jokio kepimo, jokio ilgo stovėjimo virtuvėje. O desertas tiesiog tobulas.
Nekepti karameliniai sūrio pyragėliai: receptas
Galima formuoti ir vieną didesnė desertą, tačiau maži pyragėliai yra paprastesni valgyti ir, kadangi pagrindas trapus, išvengiama byrėjimo.
Ingredientai:
- 200 g sausainių
- 100 g sviesto (tirpinto)
- 200 g kreminio sūrio
- 100 ml grietinėlės (riebios)
- 150 g karamelės
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Pasiruošti visus reikalingus ingredientus.

2. Sausainius sudėti į maisto smulkintuvą ir sutrinti.

3. Gautus trupinius perkelti į dubenį.

4. Sviestą ištirpinti indelyje ir supilti ant trupinių.

5. Gerai išmaišyti, kad masė būtų panaši į šlapius trupinius.

6. Gautą masę padalinti į keksiukų formeles, šaukštu paspaudžiant ir suformuojant pagrindus.

7. Paruošus visas formeles, jas perkelti į šaldytuvą kol bus ruošiamas kremas.

8. Karamelę sudėti į dubenį ir pakaitinti garų vonelėje, kad karamelė taptų skysta.

9. Maišomos konsistencijos karamelę perkelti į dubenį.

10. Kreminį sūrį sudėti prie karamelės.

11. Viską plakti rankiniu plaktuvu.

12. Plakti tol, kol gausis vientisas, puri, kreminė masė.

13. Į kitą dubenį supilti grietinėlę ir ją išplakti rankiniu plaktuvu.

14. Plakti kol grietinėlė sutirštės.

15. Plaktą grietinėlę sudėti į karamelės masę.

16. Šaukštu lengvais judesiais išmaišyti, kol viskas gražiai susimaišys ir gausis purus kremas.

17. Gautą kremą sudėti ant suformuotų pagrindų.

18. Paruošus visus desertus, juo perkelti į šaldytuvą ir laikyti per naktį, kad kremas sutvirtėtų.

19. Desertas nebus labai kietas, tad rekomenduojama išimti iš šaldytuvo tik prieš pat patiekiant, kadangi kambario temperatūroje kremas praras savo standumą.

Nuotraukos: Vaida Bučinskienė