Now Reading
Nuotraukų konkurse nuo uodo širdies, vėžio ląstelių iki sojų padažo

Nuotraukų konkurse nuo uodo širdies, vėžio ląstelių iki sojų padažo

Nuotraukų konkurse nuo uodo širdies

Nuo 1974 metų daugiašalė optinių prietaisų kompanija „Nikon“ rengia tarptautinius fotografijos konkursus. Konkurso tikslas – sujungti fotografų mėgėjų ir profesionalų darbus iš viso pasaulio, juos palyginti, įgauti naujos patirties.

Šiom dienom baigėsi konkursas “Mažasis pasaulis”, kurio tikslas į mums įprastus daiktus pažvelgti mikroskopinio dydžio nuotoliu. Šiemet konkursą laimėjo lietuviškai rašomo vardo savininkas Jonas King iš Vanderbilto Universiteto Amerikoje. Jis užfiksavo uodo širdį (žiūrėti pirmą nuotrauką galerijoje).

Antros vietos laimėtojas – Hideo Otsuna iš Amerikos, nufotografavęs penkių dienų žuvies, lotynišku pavadinimu Danio rerio smegenis. (žr. antrą nuotrauką galerijoje)

Trečios vietojos laimėtojas – Oliver Braubach iš Kanados. Jis nufotografavo Danio reri žuvelės uoslės svogūnėlius.

Ketvirtos vietos laimėtojas – Riccardo Taiariol iš Italijos. Jo nuotraukoje galime pamatyti, kaip atrodo širšių lizdai iš labia arti.

Penktos vietos laimėtojas – Viktor Sykora iš Čekijos. Nuotraukoje užfiksuotas atsitiktinis grūdas iš Pietų Afrikos.

Šeštoje vietoje – jūros dumbliai. Nuotraukos autorius John Huisman iš Australijos.

Septintoje – endoterminės ląstelės. Nuotraukos autorius – Yongli Shan iš Amerikos.

Aštuntoje – kalcito akmuo. Nuotraukos autorius – Honorio Cocera-La Parra iš Ispanijos.

Devintoje – kandis. Tai vienas populiariausių obektų šiame konkurse. Nuotraukos autorius – Duane Harland iš Naujosios Zelandijos.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Dešimtoje – sojų padažas. Nuotrauka atkeliavo iš Kinijos, jos autorius – Yanping Wang.

Vienuoliktoje – vėžio ląstelės. Autorius Paul Andrews iš Jungtinės Karalystės.

Dvyliktoje – specifinės rūšies moliuskas. Autorius Gregory Rouse iš JAV.

Dėmesio! Tai kasmetinis konkursas, kuriame gali dalyvauti visi laiku pateikę paraiškas. 

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt