Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Desertai

Obuolienės receptas, kurį išbandę kitų nebenorėsite

Aurimas Kavaliūnas
Autorius Aurimas Kavaliūnas
Publikuota: 2024-10-19
Komentarų: 0
4 min. skaitymo
Obuolienė - pagardas prie įvairių patiekalų
Obuolienė - pagardas prie įvairių patiekalų

Obuolienė gaminama pagal šį receptą pasižymi savo paprastumu bei puikiu skoniu. Išbandžiau šį metodą prieš metus, ir nuo tada obuolienę gaminu tik tokiu būdu.

Didžiausias privalumas yra tai, kad nereikia ilgai stovėti prie viryklės, o rezultatas – nepakartojamo skonio obuolienė, kurią įvertins visi šeimos nariai bei draugai.

Obuolienė su romu

Obuolienė su romu yra unikalus skanėstas, sujungiantis tradicinio vaisių konservavimo meno subtilybes su išskirtiniais skoniais.

Šis desertas ne tik praturtina obuolių saldumą ir rūgštumą, bet ir suteikia intriguojantį aromatą bei skonio gilumą dėl romo, kuris šiek tiek pakelia šį įprastą produktą į naują lygmenį.

Obuolienė skanus desertas

Štai keletas aspektų apie šią gardžią obuolienę:

  1. Aromatas ir skonis: romas suteikia obuolienei nepakartojamą aromatą, kuris puikiai dera su obuolių ir prieskonių natomis. Tai suteikia obuolienei sviestinį ir karamelizuotą poskonį, kuris yra ypač malonus.
  2. Naudojimas: obuolienė su romu puikiai tinka tiek kaip pusryčių priedas prie skrebučio ar blynelių, tiek kaip pyrago, sausainių įdaras arba sūrio lėkštės dalis. Ji gali būti ir malonus priedas prie ledų ar jogurto.
  3. Spalva: dėl kepimo proceso ir prieskonių, obuolienė įgauna sodresnę, tamsesnę spalvą, kuri ir vizualiai atrodo patraukliai.
  4. Konservavimas: kaip ir daugelis konservų, obuolienė su romu gali būti ilgai laikoma, ypač jei stiklainiai tinkamai sterilizuoti ir sandariai uždaryti. Tai leidžia mėgautis šiuo skanėstu ilgą laiką, net ir tada, kai obuolių sezonas pasibaigia.
  5. Prisitaikymas: šis receptas gali būti lengvai pritaikomas priklausomai nuo individualių skonio preferencijų. Prieskonių kiekį, rūgštingumą ar net romo aromatą galima reguliuoti pagal poreikius.

Gaminant obuolienę su romu, svarbu eksperimentuoti ir atrasti proporcijas, kurios labiausiai tinka jūsų skoniui. Toks projektas gali tapti puikia proga kūrybiškai išreikšti save virtuvėje ir suteikti džiaugsmo tiek šeimai, tiek draugams.

Obuolienės su romu receptas

Obuolienė su romu receptas

Norint pagaminti šią gardžią obuolienę, jums prireiks kelių paprastų ingredientų, kurie suteiks nepakartojamą skonį:

  • 2 kg obuolių
  • 0,5 kg granuliuoto cukraus
  • 3 šaukštai 8% acto
  • 0,5 arbatinio šaukštelio malto cinamono
  • 2 arbatiniai šaukšteliai obuolių pyrago prieskonių
  • 4 valgomieji šaukštai romo

Šie ingredientai kartu sudaro unikalų skonio derinį, kuris obuolienei suteikia ypatingo aromato ir skonio. Vadovaudamiesi receptu, galėsite greitai ir lengvai paruošti šį skanėstą.

Štai kaip galite paruošti šią skanią obuolienę:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200-250 laipsnių.
  2. Nuplautus obuolius supjaustykite ketvirčiais ir pašalinkite sėklas.
  3. Kepimas:
    • Sudėkite obuolius į gilią kepimo skardą ir supilkite actą. Išmaišykite.
    • Įdėkite kepimo skardą į iki 200-250 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 20-25 minutes. Svarbu – kepdami nemaišykite!
  4. Cukraus pridėjimas:
    • Išimkite skardą iš orkaitės ir tolygiai pabarstykite obuolius 0,25 kg cukraus. Vėl pašaukite į orkaitę ir kepkite 15 minučių.
    • Įberkite likusius 0,25 kg cukraus ir kepkite dar 15-20 minučių.
  5. Masės paruošimas:
    • Paruoštą obuolių masę supilkite į maždaug 3 litrų talpos puodą.
    • Įberkite 1/2 arbatinio šaukštelio cinamono, obuolių pyrago prieskonių ir įpilkite 4 šaukštus romo.
  6. Sutrinkite masę trintuvu ir gerai išmaišykite.
  7. Supilstymas į stiklainius:
    • Supilstykite obuolienę į sterilizuotus stiklainius. Į kiekvieną stiklainį įpilkite po arbatinį šaukštelį romo.
    • Uždarykite stiklainius kaip įprasta, apverskite juos aukštyn kojomis ir leiskite atvėsti.

Skanaus!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


AutoriusAurimas Kavaliūnas
Esu Aurimas Kavaliūnas, kulinarinių straipsnių redaktorius Laikas.lt portale. Savo straipsniuose stengiuosi apjungti aistrą maisto gaminimui ir nenumaldomą norą eksperimentuoti su įvairiais patiekalų receptais. Mėgstu pirmiausiai viską išbandyti pats ir vėliau pasidalinti naudingais patarimais bei patobulintais receptais su savo skaitytojais. Tikiuosi, kad mano entuziazmas ir kūrybiškumas įkveps kitus gaminti maistą su tokia pačia meile bei užsidegimu.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Mėsos eros pabaiga: ką valgyti sportuojančiam žmogui?
Naujienos

Mėsos eros pabaiga: ką valgyti sportuojančiam žmogui?

2015-11-09
Itališki makaronai su daržovėmis
Makaronų patiekalai

Itališki makaronai su daržovėmis

2024-01-27
Snikerinis tinginys. Lengva virtuvė nuotrauka
Desertai

Snikerinis tinginys – į gamybą verta įtraukti visą šeimą

2024-10-18
Skaniausias Khloe Kardashian ramenas
Receptai

Skaniausias Khloe Kardashian ramenas

2025-03-26

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?