Orkaitėje kepti brokoliai su padažu – tai paprastas, tačiau labai skanus patiekalas, kuris gali būti puikus, lengvas užkandis arba garnyras prie kitų patiekalų.
Orkaitėje kepti brokoliai su padažu: receptas
Šis patiekalas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško sveiko ir greitai paruošiamo užkandžio ar garnyro, kurio skonis yra ne tik paprastas, bet ir kupinas skonių
Ingredientai:
- 400 g brokolių
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
- 2 valg. š. skrudintų įvairių sėklų (patiekimui, nebūtina)
Padažui: - 2 valg. š. sojų padažo
- 1 valg. š. klevų sirupo arba skysto medaus
- 1 arb. š. sezamų aliejaus
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 240 °C temperatūros. Įsitikinti, kad brokoliai visiškai sausi prieš kepant. Nupjauti pagrindą, nulupti kietą išorinio sluoksnio dalį nuo kotelio apačios ir supjaustyti kotą ilgomis lazdelėmis arba kąsnio dydžio gabaliukais.
2. Brokolių žiedynus ir stiebų gabaliukus sudėti į kepimo skardą, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, pagardinti druska ir pipirais.
3. Kepti orkaitės viršutinėje lentynoje 15 min.
4. Tuo tarpu nedideliame dubenėlyje sumaišyti padažo ingredientus.
5. Iškepusius brokolius apšlakstyti paruoštu padažu ir pabarstyti sėklomis prieš patiekiant.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.