Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Desertai

Persikų pyragas – tobulas su ledais

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-04-20
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Persikų pyragas
Persikų pyragas

Persikų pyragas – šis šiltas, kvapnus persikų pyragas su trupininės tešlos viršumi yra tikrų vasaros skonių kupinas desertas, kuris sušildys tiek širdį, tiek namus. Sultingi, prinokę persikai, pagardinti citrina ir ruduoju cukrumi, kepant karamelizuojasi ir tampa ypatingai kvapnūs.

Persikų pyragas: receptas

Patiekiamas šiltas, su ledais arba plakta grietinėle, šis pyragas tampa puikiu desertu bet kokiai progai – nuo jaukios vakarienės iki šventinio savaitgalio.

Ingredientai:

Įdarui:

  • 8 persikai
  • 1 valg. š. kukurūzų krakmolo
  • 3 valg. š. šviesaus rudojo cukraus
  • 1 citrinos žievelė ir sultys
  • cukraus pudros pabarstymui
  • vanilinių ledų arba grietinėlės patiekimui

Viršutiniam sluoksniui:

  • 225 g miltų
  • 100 g cukraus
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • ¼ arb. š. maltos cinamono
  • žiupsnelis druskos
  • 85 g sviesto (šalto)
  • 150 ml pieno (riebaus)
  • 1½ arb. š. vanilės ankšties pastos (arba vanilės ekstrakto)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 200 C temperatūros.
2. Patepti sviestu kepimo formą ir sudėti griežinėliais pjaustytus persikus. Mažame dubenėlyje sumaišyti kukurūzų krakmolą, rudąjį cukrų ir tarkuotą citrinos žievelę. Pabarstyti šiuo mišiniu persikus ir rankomis viską lengvai išmaišyti. Užpilti citrinos sultimis.
3. Norint paruošti viršutinį sluoksnį dideliame dubenyje sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. 4. Sudėti sviestą ir pirštais trinti kol neliks stambių gumuliukų (arba tam panaudoti virtuvinį kombainą). Atsidėti vieną šaukštą pieno, likusį pieną sumaišyti su vanilės pasta.
5. Supilti pieno ir vanilės mišinį į miltus ir greitai išmaišyti. Masė turi būti drėgna, minkšta, primenanti bandelių tešlą. Šaukštu suformuoti 8 kupinus tešlos kauburėlius ir sudėti ant vaisių. Lengvai aptepti viršų likusiu pienu.
6. Kepti įkaitintoje orkaitėje 30–35 min, kol persikai ims burbuliuoti, o tešla taps traški, aukso spalvos ir pilnai iškepusi.
7. Pabarstyti cukraus pudra ir patiekti karštą pyragą su ledais arba plakta grietinėle.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:desertaiDesertai su persikaisPersikų pyragasPersikų sezonaspyragas

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kiaušinių salotos su lašiša ir agurkėliais
Receptai

Kiaušinių salotos su lašiša ir agurkėliais

2025-03-21
Grybų kava. Kodėl verta išbandyti?
Gėrimai

Egzotiška grybų kava. Kodėl verta išbandyti?

2024-12-16
Ką daryti su likusiais margučiais? 5 gardūs būdai juos panaudoti
Naudinga

Ką daryti su likusiais margučiais? 5 gardūs būdai juos panaudoti

2025-04-18
Jautienos šašlykas su ryžiais
Mėsos patiekalai

Jautienos šašlykas su ryžiais

2024-01-27

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?