Ar kada pagalvojote, kad pica namuose gali būti lengvai pagaminama? Žinoma, nė vienas picos meistras neatskleis savo paslapčių, tačiau kai kurias gudrybes virtuvės šefai noriai dalijasi. Pavyzdžiui, tikras meistras niekada nekočioja tešlos ant stalo. Tešlą jis išmeta į orą ir sukasi rankomis, taip ją ištempdamas iki norimo dydžio ir storio.
Antras paslaptis yra ta, kad pica kepama tik krosnyje, kur uždegtos malkos pasiekia 200–215 laipsnių temperatūrą. Tačiau tai nereiškia, kad namuose negalima paruošti tradicinės itališkos picos.
Pica namuose – pagrindo ingredientai ir ruošimas
Kulinarai supaprastino receptą, ir dabar, kaip pasigaminti picą namuose, žino net pradedantieji virtuvėje.
Pagrindui reikės:
- miltai
- vanduo
- rafinuotas alyvuogių aliejus;
- sausos mielės
- cukrus
- druska
Miltus (apie 500 g) pirmiausia persijokite į didelį dubenį, įdėkite cukraus ir druskos (2:1 santykiu), vandenį kambario temperatūros (apie 1 puodelis) ir alyvuogių aliejų (kelis šaukštus). Viską sumaišykite ir tik tada įmaišykite mieles (apie 4 g). Mielės dedamos paskutinės, nes druska neleidžia joms pakilti.
Norint paruošti vieną standartinio dydžio picą, reikia apie 200 g tešlos, todėl padalinkite paruoštą tešlą į porcijas, suformuokite rutulius ir sudėkite juos į plastikinį maišelį, kad pakiltų 1-1,5 valandos.
Tada pereikite prie kočiojimo. Kočiojimui naudokite medinį kočėlą arba, jei jums tai nesigauna, tiesiog pradėkite tempdami rankomis. Gautą pagrindą aptepkite padažu, dėkite paruoštus ingredientus ir dėkite į įkaitintą orkaitę.
Ką dėti ant viršaus?
Yra labai daug picos variantų, jie priklauso nuo to, ką dėsite ant viršaus. Čia pateikiame kelis iš jų, tačiau visada galima eksperimentuoti ir atrasti vis naujus skonius.
- Margherita: klasikinė pica su pomidorais, mocarela sūriu ir bazilikais.
- Chorizo: su aštria kiaulienos dešra, mocarela ir pomidorais.
- Keturi sūriai: pica be pomidorų padažo, tačiau su keliais sūriais – mocarela, poluotvirtas sūris, gorgonzola ir parmezanas.
- Jūros gėrybės: su jūros gėrybėmis, pomidorais, svogūnais ir sūriu.
- Havajų pica: su ananasais, vištiena ir sūriu.
Pica mikrobangų krosnelėje
Jei neturite orkaitės, nesijaudinkite. Pica namuose gali būti gaminama ir mikrobangų krosnelėje. Pasinaudokite paruošta picos baze arba pasigaminkite mielinę tešlą patys.
Picos pagrindą iškočiokite pagal formą, užtepkite pomidorų padažo, dėkite saliamį ar kumpio, pomidorų riekeles, svogūną, tarkuotą sūrį ir aromatines žoleles. Iš pradžių pašildykite mikrobangų krosnelę, įdėkite stiklinę vandens, kad sušiltų, ir tada dėkite picą į mikrobangų krosnelę 3–5 minutėms.
Dabar žinote, kaip pasigaminti tikrą picą namuose. Nebijokite eksperimentuoti su skoniais – esame tikri, kad jūsų šeimos nariai įvertins jūsų kulinarinį šedevrą!
Nuotraukos asociatyvinės © Canva
Šaltinis: https://cooking.kiev.ua