Now Reading
Pikantiški virtinukai

Pikantiški virtinukai

Pikantiški virtinukai

Jums reikės:

Tešla:

miltai – 200 g
kiaušiniai – 1
vanduo – 2 šaukštai
aliejus – šaukštelis
druska – pagal skonį
tarkuotas muskatas

Įdaras:

rikotos sūris – 200 g
kiaušinis – 1
špinatai – 300 g
svogūnas – 1
česnakas – 2 skiltelės
sviestas – 1 šaukštas
druska – pagal skonį
malti juodieji pipirai (geriausia – šviežiai maltų)

Kaip gaminti:

Miltus, kiaušinį, vandenį, muskatą, druską ir aliejų suminkykite į vienalytę tešlą. Palikite valandai patovėti. Po to tešlą iškočiokite ir stikline ar kita forma išspauskite apskritimus.
Švarius špinatus gerai susmulkinkite.
Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite svieste. Į tą pačią keptuvę sudėkite smulkintus špinatus ir porą minučių patroškinkite.
Rikotą sumaišykite su kiaušiniu ir prieskoniais. Į gautą masę sudėkite špinatų troškinį.
Ant kiekvieno išspausto apskritimo dėkite po šaukštelį įdaro. Kraštus aptepkite kiaušinio plakiniu ir gerai užspauskite.
Virtinukus virkite apie 10 min, sūdytame vandenyje.
Patiekiant rekomenduojama užberti plonai pjaustytų porų, tarkuoto sūrio ir rozmarino.

Skanaus!


Taip pat skaitykite:
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt