Plėšyta kiauliena – tai puikus pasirinkimas sočiai vakarienei ar savaitgalio susibūrimui. Minkšta, ilgai troškinta kiaulienos mentė, išmirkyta sodriame ir kvapniame marinate yra skonio bomba kiekviename kąsnyje.
Plėšyta kiauliena: receptas
Patiekiama su puriomis bandelėmis ir kopūstų salotomis suformuojant mėsainį, ši plėšyta mėsa tampa tikru komforto maistu, kuri sužavės visus prie stalo.
Ingredientai:
- 1 kg kiaulienos mentės be kaulo
- 1 svogūnas (didelis)
- 8 česnako skiltelės
- 1½ arb. š. „Tabasco“ padažo
- ½ arb. š. kalendrų sėklų
- 2 valg. š. angliškų garstyčių
- 2 arb. š. paprikos miltelių
- 6 valg. š. kečupo
- 1 valg. š. Vorčesterio padažo
- 75 g tamsaus rudojo cukraus
- jūros druskos pagal skonį
Gaminimo eiga:
1. Paruošti marinatui pirmiausia paruošti daržoves – svogūnus smulkiai supjaustyti, česnakus sukapoti. Viską sudėti į maisto smulkintuvą. Prie daržovių sudėti tabasco padažą, kalendras, garstyčias, paprikų miltelius, kečupą, Vorčesterio padažą ir galiausiai suberti cukrų ir druską. Viską sutrinti iki vientisos masės.
2. Kiaulieną dėti į didelį puodą, užpilti marinatu ir mėsą pasukioti taip, kad ji visa pasidengtų marinatu. Uždengti ir dėti į šaldytuvą marinuotis 2 val arba per naktį, jei yra daugiau laiko.
3. Tuomet puodą dėti ant stiprios kaitros, įpilti tiek vandens, kad mėsa būtų vos apsemta (reikės apie 1 l) ir užvirti. Sumažinti kaitrą, uždengti dangčiu ir troškinti ant nedidelės kaitros 1½-2 val, kol mėsa taps minkšta ir lengvai subirės palietus šakute. Kepimo metu mėsą reikės vieną ar du kartus apversti.
4. Kai mėsa išvirs – išimti ją iš puodo. Su dviem šakutėmis suplėšyti mėsą į juosteles, sudėti ant lėkštės, uždengti folija ir atidėti. Marinato likutį grąžinkite ant kaitros ir virti be dangčio, kol šiek tiek nugaruos ir sutirštės. Tai bus padažas mėsai.
5. Iš tokios plėšytos kiaulienos galima gaminti skaniausius patiekalus, tokius kaip mėsainiai, takos ar netgi susukti buritos.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.