-0.5 C
Vilnius
Ketvirtadienis, 5 gruodžio, 2024

Pristatomas karalių ir karvedžių vynas

Šiandien, 18.00 val., baras „LivLounge“ kartu su vyno ekspertu Domininku Velička pristatys naujieną Lietuvoje – vyną iš didžiojo karvedžio tėvynės – Makedonijos. Užkandžius prie vyno gamins virtuvės meistrė, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos narė Halina Višnevskaja.

„Tai nėra Naujasis pasaulis, tai ne Vakarų Europa, o unikalus regionas, apie kurį Lietuvoje dar mažai žinoma, – sako vyno ekspertas D.Velička – Makedonijos vyno gamybos istorija siekia dar senovės laikus, o muskatinė vynuogė, iš kurios pagamintą vyną mes ragausime, yra istoriškai seniausia vynuogė pasaulyje. Tikėtina, kad muskatinės vynuogės vynu mėgaudavosi dar faraonai ir karaliai.“

Pasak D.Veličkos, Makedonija gamina visų stilių vyną – sausą ir saldų, raudoną, rožinį ir baltą, taip pat putojantį. Vyno gamybai naudojamos ne tik vietinės vynuogės, bet ir gerai žinomos. Nors žinynai apie Makedoniją pateikia skurdžias žinias, šios šalies vynai dėl puikaus klimato ir saulėtų dienų yra išties geri, švelnūs, aromatingi ir malonūs.

Makedonai garsėja svetingumu ir didžiuojasi savo šalies turtinga kultūra, istorija, puikiais vynais ir skaniais valgiais.

Savo ruožtu baro „Liv Lounge“ virtuvės meistrė, tarptautinių konkursų prizininkė H.Višnevskaja prie baltojo vyno pasiūlys antienos ir kalakutienos kepenėlių paštetą, patiekiamą su šiltų agurkų salotomis ir parmezano sūrio padažu. Prie raudonųjų vynų bus siūloma žemoje temperatūroje kepta rūkyta jautienos išpjova, paskaninta džiovintų vyšninių pomidoriukų ir sojos padažu. Ledais su braškių ir aviečių „tartaru“ bus galima mėgautis kartu su muskatiniu – faraonų – vynu.

Laikas.lt

Redakcija
Redakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Taip pat skaitykite: