Purūs keksiukai be kvietinių miltų – šie keksiukai su chia sėklomis ir šokolado gabaliukais yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori pasimėgauti saldžiu, bet tuo pačiu ir maistingu užkandžiu. Chia sėklos suteikia tekstūros ir papildomų sveikatai naudingų savybių, o šokolado gabaliukai prideda saldumo ir malonaus skonio.
Purūs keksiukai be kvietinių miltų: receptas
Gardūs ir minkšti keksiukai, kurie tobulai tiks prie puodelio kavos ar arbatos.
Ingredientai:
- 100 g avižinių miltų
- 30 g maltų žemės riešutų miltų
- 20 g chia sėklų
- 30 g šokolado gabaliukų
- 1 arb. š. cinamono
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 3 kiaušinių
- 70 ml pieno
- 110 g jogurto
- 20 g saldžiavaisio pupmedžio sirupo (ar kito mėgstamu saldikliu)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Į dubenį suberti miltus, chia sėklas, suberti šokolado gabaliukus, cinamoną ir kepimo miltelius. Viską sumaišyti.
2. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakti kiaušinius, pieną, jogurtą ir sirupą.
3. Į skystą dalį po truputį berti miltus, nuolat maišant.
4. Tešlą išmaišyti iki vientisos masės, kol neliks miltų gumulų.
5. Paruoštą tešlą padalinti į keksiukų formeles jas užpildant beveik iki krašto.
6. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir keksiukus kepti apie 30 min.
7. Iškepusius perkelti ant grotelių ir leisti pilnai atvėsti.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.