3.7 C
Vilnius
Trečiadienis, 26 kovo, 2025

Riešutiniai triufeliai šokolade – man jie tobuli

Riešutiniai triufeliai šokolade – paprasti ir gardūs riešutų sviesto bei šokolado triufeliai. Saldūs, švelnūs rutuliukai gaminami iš natūralių ingredientų, o jų paviršius padengtas tirštu šokoladiniu glajumi. Po šaldymo šokoladas tampa traškus, suteikdamas triufeliams puikią tekstūrą ir gardų skonį. Tai greitas ir be didelių pastangų paruošiamas desertas, tinkantis tiek užkandžiui, tiek pasilepinti ypatingomis progomis.

Riešutiniai triufeliai šokolade: receptas

Paruoštus triufelius papildomai galima apvolioti smulkintuose riešutuose ar pabarstyti kokosų drožlėmis. Tuomet desertas turėtų kiek kitokio skonio.

Ingredientai:

  • 100 g riešutų sviesto
  • 30 g kokosų miltų
  • 30 g klevų sirupo
  • 2 arb. š. datulių cukraus
  • Šiek tiek druskos
  • 2 arb. š. šokoladinio kremo
  • 1 arb. š. kokosų aliejaus
  • 30 g juodojo šokolado gabaliukų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Į dubenį sudėti riešutų sviestą, berti kokosų miltus, įpilti klevų sirupi, suberti datulių cukrų ir žiupsnelį druskos.
2. Viską labai gerai sumaišyti, gausis standi masė.
3. Iš paruoštos masės suformuoti norimo dydžio rutuliukus.
4. Juos išdėlioti lėkštėje ir perkelti į šaldytuvą, kad šiek tiek sutvirtėtų.
5. Karštų garų vonelėje ištirpinti šokoladinį kremą kartu su kokosų aliejumi ir šokolado gabaliukais.
6. Kaitinti kol taps tolygia gražia mase.
7. Paruoštame šokoladiniame glajuje apvolioti atvėsusius rutuliukus.
8. Tuomet triufelius perkelti į šaldiklį trumpam, kad šokoladas sutvirtėtų.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Jurita. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: