Rūkytos lašišos ir bulvių kišas – sodraus skonio, kvapnus kišas yra elegantiškas, bet kartu jaukus patiekalas, tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei.
Rūkytos lašišos ir bulvių kišas: receptas
Patiektas su šviežiomis salotomis, šis kišas tampa universaliu pasirinkimu tiek kasdienai, tiek ypatingai progai.
Ingredientai:
- 225 g trapios tešlos (paruoštos naudoti)
- 1 kiaušinis (išplaktas)
Įdarui:
- 175 g rūkyto lašišos
- 100 g rūkytos šoninės gabalėlių (apkepintų)
- 100 g virtų bulvių (supjaustytų kubeliais)
- 3 kiaušiniai
- 1 valg. š. smulkiai pjaustytų krapų
- 200 ml grietinės
- 1 arb. š. tarkuoto muskato riešuto
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros.
2. Iškočioti trapią tešlą, kad ji būtų šiek tiek didesnė už 25 cm skersmens kepimo forma nuimamu dugnu.
3. Subadyti tešlą šakute, iškloti kepimo popieriumi ir užpildyti ryžiais arba džiovintomis pupelėmis. Kepti orkaitėje 20 min.
4. Išimti kepimo popierių ir ryžius ar pupeles. Aptepti tešlą išplaktu kiaušiniu, tada vėl dėti į orkaitę ir kepti dar 5 min, kol gražiai pagels.
5. Įdarui tolygiai sudėti rūkytą lašišą, šoninės gabalėlius ir virtas bulves į iškepusios tešlos pagrindą.
6. Atskirame dubenyje išplakti kiaušinius su smulkintais krapais, grietine ir muskato riešutu, kol masė taps vientisa. 7. Pagardinti druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais pagal skonį. Supilti šį mišinį į tešlos pagrindą.
7. Dėti kišą į orkaitę ir kepti 30-40 min, kol kiaušinių masė sutvirtės.
8. Leisti kišui atvėsti, tuomet pjaustyti ir patiekti.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.