Ryžių salotos su žaliuoju padažu – puikus, lengvas ir sveikas patiekalas, kuris tiks tiek pietums, tiek vakarienei. Ryžiai salotose užtikrins, kad sotumo netrūktų. Šviežios, gaivios salotos, kurios tikrai sužavės valgančiuosius.
Ryžių salotos su žaliuoju padažu: receptas
Padažą galima papildyti savo mėgstamais prieskoniais ar įmaišyti česnakų. Taip pat salotas galima papildyti baltymų šaltiniu – kepta vištiena ar jautienos gabalėliais.
Ingredientai:
- 120 g trijų grūdų ryžių
- 100 g špinatų
- 150 g mažų pomidoriukų
- Sauja graikinių riešutų
- 3-4 nesaldintų pilno grūdo džiūvėsėliai
- Prieskoniai su alyvuogėmis be druskos
Padažui: - 50g špinatų
- 2 v.š. sojos padažo (su mažiau druskos)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Išvirti ryžius pasūdytame vandenyje (taip pat tinka ir anksčiau išvirti).
2. Nuskinti špinatų kotelius ir atsidėti juos į šalį.
3. Špinatus dėlioti lėkštėje.
4. Ant viršaus dėti šiltus arba šaltus ryžius, per pusė perpjautus pomidoriukus, smulkintus graikinius riešutus, sutrupintus džiūvesėlius, viską apibarstyti prieskoniais.
5. Padažui paruošti į smulkintuvą sudėti špinatus ir į šalį atidėtus špinatų kotelius, įpilti sojų padažo ir viską pertrinti iki skystos masės. Jeigu padažas gaunasi per tirštas, galima įpilti šiek tiek šalto vandens.
6. Padažu apšlakstyti salotas.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.