Veganiškas moliūgo karis su kalafioro kepsniais – šis patiekalas sujungia intensyvius prieskonių, daržovių ir kokosų kremo skonius. Troškinio pagrindą sudaro imbieras, česnakas, čili ir kario pasta, kuri priduoda pikantiškumo ir šilumos, o moliūgas ir kokosų kremas suteikia švelnumo bei kremiškumo. Traškūs, auksinės spalvos kalafioro kepsniai – puikus tekstūros kontrastas, kuris papildo patiekalą.
Veganiškas moliūgo karis su kalafioro kepsniais: receptas
Patiekiamas su ryžiais, šis derinys yra sotus, maistingas ir tinkamas įvairioms progoms. Sukurtas veganams, bet ne mažiau patiks ir visavalgiams.
Ingredientai:
- 1 mažo moliūgo
- itin tyro alyvuogių aliejaus
- 1 svogūno
- 5 česnako skiltelės
- 1 čili pipiro
- Gabaliukas imbiero
- 1 paprikos
- Rraudono kario pastos
- 700 ml daržovių sultinio
- 3 valg. š. sezamų pastos (tahini)
- 2 valg. š. tamari padažo (arba sojų padažo)
- 1 valg. š. klevų sirupo
- 1 laimo sultys
- 250 ml kokosų kremo
- 1 kalafioro
- Keli šaukštai miltų
- Druskos pagal skonį
- Pipirų pagal skonį
- Panko džiūvėsėlių (apvoliojimui)
- Ryžių (patiekimui)
- Petražolių (patiekimui)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Svogūną, česnaką, imbierą ir čili pipirą (išėmus sėklytes) smulkiai sukapoti.
2. Keptuvėje įkaitinti alyvuogių alieju ir sudėti kepti svogūną iki kol jis taps permatomas.
3. Tuomet berti čili pipirą, česnaką ir imbierą. Dar kelias minutes kepinti.
4. Tuomet stambesniais gabaliukais supjaustyti papriką ir taip pat sudėti į keptuvę.
5. Po 1 min kepimo sudėti kario pastą ir gerai viską išmaišius pakepinti ~4-5 minutes. Itin svarbu gerai pašildyti kario pastą, tuomet ji atiduoda visą savo skonį patiekalui.
6. Berti kubeliais pjaustytą moliūgą, minutę pakaitinti ir tuomet supilti daržovių sultinį.
Viskam leisti užvirti, kartais vis pamaišyti.
7. Kai užverda – sumažinti ugnį iki vidutinės ir virti uždengus dangčiu apie 7-13 min arba tol, kol suminkštės moliūgo gabaliukai.
8. Pusę troškinio pertrinti ir supilti atgal į bendrą puodą. Jei atvėso – lengvai užvirti.
9. Sudėti sezamų pastą, įpilti tamari padažo, laimo sultis ir klevų sirupą.
10. Supilti kokosų kremą, nuimti puodą nuo kaitros ir viską gerai išmaišyti.
11. Ryžius išvirti pagal gamintojo nurodymus ant pakuotės.
12. Kalafioro kepsniams paruošti kalafiorą pjauti ties kotu (išsikišusius šonus atsidėti kitam patiekalui). Turėtų gautis 3 kepsniai.
13. Dubenėlyje sumaišyti miltus su trupučiu vandens, kad gautųsi tiršta masė.
14. Į plačią lėkštę berti panko džiūvėsėlius.
15. Supjaustytus kalafioro kepsnius apvolioti miltų ir vandens mišinyje, tuomet džiūvėsėliuose. Jeigu norisi storesnės plutelės, taip apvolioti galima du kartus.
16. Keptuvėje gerai įkaitinti aliejų ir dėti kepti kepsnius, kol abi pusės taps gardžiai auksinės spalvos.
17. Patiekiant į dubenį dėti ryžius, pilti moliūgų kario ir dėti kalafioro kepsnį. Pagardinti smulkintomis petražolėmis.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Austė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.