Saldžiarūgštė kiauliena su makaronais – kvapnus, greitai paruošiamas ir ryškaus skonio azijietiškas makaronų patiekalas su traškiomis daržovėmis, sultinga mėsa ir saldžiarūgščiu čili padažu.
Saldžiarūgštė kiauliena su makaronais: receptas
Puikiai tinka greitai vakarienei, kai norisi kažko ne tik sotaus, bet ir kupino skonio bei spalvų.
Ingredientai:
- 80 g kiaušinių makaronų
- 2 česnako skiltelės
- ½ valg. š. smulkiai tarkuoto šviežio imbiero
- 2 valg. š. saldžiojo čili padažo
- ½ valg. š. ryžių vyno acto
- 1 valg. š. tamsaus sojų padažo
- 1 valg. š. žemės riešutų arba augalinio aliejaus
- 1 raudonoji paprika
- 1 geltonoji paprika
- 100 g kiaulienos filė
- 1 svogūnų laiškas (patiekimui)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Išvirti kiaušinių makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės. Perlieti šaltu vandeniu, kad nesuliptų ir atidėti į šalį.
2. Mažame dubenėlyje sumaišyti trintą česnaką, tarkuotą imbierą, saldųjį čili padažą, ryžių actą, sojų padažą ir vieną šaukštą vandens. Atidėti.
3. Įkaitinti aliejų didelėje keptuvėje arba wok‘e ant vidutinės kaitros. Sudėti juostelėmis pjaustytas paprikas ir kepti maišant 5-6 min kol suminkštės, bet dar išliks šiek tiek traškios. Išimti iš keptuvės ir atidėti.
4. Į keptuvę sudėti plonomis juostelėmis pjaustytą kiaulieną ir kepti 2-3 min, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių ir iškeps.
5. Grąžinti paprikas į keptuvę, supilti paruoštą padažą. Leisti troškintis apie 1 min, kol šiek tiek sutirštės, tada sudėti makaronus. Maišyti ir kepti dar minutę, kol makaronai sušils.
6. Patiekti iš karto, pabarstę viršų smulkintu svogūnu laišku.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.