3.7 C
Vilnius
Antradienis, 25 kovo, 2025

Tortilijų suktinukai su keptais avinžirniais ir daržovėmis

Tortilijų suktinukai su keptais avinžirniais ir daržovėmis – lengvas ir maistingas tortilijos suktinukas su traškiais avinžirniais ir gaiviomis daržovėmis. Kreminis padažas suteikia skonio ir kremiškumo, o prieskoniais pagardinti avinžirniai – sotumo ir baltymų. Šviežios daržovės prideda gaivumo bei traškumo. Puikus pasirinkimas greitam pietų ar vakarienės patiekalui, kuris yra ne tik skanus, bet ir sveikas!

Tortilijų suktinukai su keptais avinžirniais ir daržovėmis: receptas

Ingredientai:

  • 200 g konservuotų avinžirnių
  • sauja mėgstamų salotų
  • 2 tortilijos
  • 2 vnt. pomidorų,
  • keli svogūnų laiškai
  • kelios šakelės krapų
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • šiek tiek česnako granulių
  • šiek tiek paprikos miltelių
  • alyvuogių aliejaus (kepimui)

Padažui:

  • 2 valg. š. graikiško jogurto
  • 1 valg. š. majonezo
  • 1 arb. š. garstyčių
  • šiek tiek žuvies padažo (nebūtina)
  • česnako skiltelės ar česnako granulių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Į įkaitintą keptuvę su truputėliu aliejaus sudėti avinžirnius (be skysčio). Avinžirniai turėtų būti šiek tiek drėgni, taip kepdami neišsausės.
2. Avinžirnius pagardinti prieskoniais ir maišant pakepinti apie 5 min.
3. Padažo ingredientus sumaišyti iki vientisos tekstūros.
4. Salotų lapus suplėšyti ir sudėti į dubenį. Supilti paruoštą padažą.
5. Gerai išmaišyti ir tuomet salotas išdėlioti ant tortilijų.
6. Ant viršaus išdėlioti pjaustytus pomidorus ir šiek tiek pasmulkintas prieskonines žoleles.
7. Viską tvirtai susukti ir perpjauti perpus.

Tortilijų suktinukai su keptais avinžirniais ir daržovėmis. Suktinukas

Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Deimantė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: