Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Sangrija. Ispaniškas vasaros skonis!

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2010-08-02
Komentarų: 0
4 min. skaitymo
Sangrija. Ispaniškas vasaros skonis!
Mintimis trumpam nusikelkite į temperamentingąją Ispaniją. Nuo karščio mirguliuojantis peizažas, nesibaigianti siesta, bulių kautynės, ryškioms flamenko šokėjoms akomponuojanti gitarų muzika, puikus maistas ir stiklas lengvai svaigios sangrijos.
 
Kaitrią popietę ji dar labiau nugramzdina į sapnui artimą būseną, o vėlų vakarą pripildo širdis džiugaus nerūpestingumo. Ispanišką sangrijos vakarą nesunkiai galite surengti ir namuose. Juolab, kad šis gėrimas gana atviras interpretacijoms — pasikliaudami savo skoniu ir skirtingomis dalimis maišydami pagrindinius ingridientus, lengvai pasigaminsite tiek sunkesnį, tiek lengvesnį variantą.
 
Sangrija paprastai apibūdinama kaip nestiprus alkoholinis gėrimas, gaminamas iš vyno, vaisių ir šlakelio brendžio, romo ar stipraus likerio. Žinoma, apibūdinimas „nestiprus“ kartais gali būti labai apgaulingas — sangrijos stiprumas ir skonis priklausys nuo to, kokios rūšies sudedamąsias dalis pasirinksite ir kokiomis proporcijomis jas maišysite.

Koks vynas tinkamiausias? 

Jei ruošiatės gaminti klasikinę sangriją, jis visų pirma turėtų būti raudonas. Tuo tarpu ką pasirinkti iš pastarųjų, priklausys nuo jūsų skonio ir piniginės. Žinovų teigimu, tradiciniam receptui paprastai naudojamas legvas, sausas, jaunas ir nebrangus vynas. Ispanai dažniausiai renkasi vyną iš Rioja provincijos, gaminamą iš Tempranillo arba Grenache vynuogių. Prancūziškų vynų gerbėjams rekomenduojame Gamay arba Beaujolais, itališkų — Grignolino, Bardolino, Dolcetto, Freisa arba Lambrusco rūšis.

Kiti ingridientai 

Antras dalykas, būtinas gerai sangrijai paruošti, tai įvairių vaisių gabaliukai. Apelsinai, citrinos, persikai, nektarinai, vynuogės, mangai, melionai, obuoliai, kriaušės, ananasai, uogos — čia tiks viskas, ką mėgstate. Kai kurie teikia pirmenybę tik citrusiniams vaisiams arba persikams ir nektarinams (receptas, būdingas kai kuriems Šiaurės Ispanijos regionams). Taisyklių, kiek tiksliai vaisių turi būti sangrijoje, nėra. Pjaustykite jų tiek, kiek atrodo tinkama jums.
 
Paskutinis būtinas sangrijos ingridientas — tai stiprus alkoholinis gėrimas. Jis pilamas dėl aromato ir stiprumo. Dažniausiai naudojamas brendis, tačiau jį puikiai pakeis romas arba stiprus likeris. Pastarasis sangrijai suteiks netgi šiokio tokio saldumo. Su buteliu vyno paprastai maišoma 100—150 ml pasirinkto gėrimo. Tačiau ir čia negalioja griežtos taisyklės — atsižvelgdami į savo skonį ir poreikius, jo galite atseikėti daugiau arba mažiau.
 
Jei jau užsiminėme apie saldumą… Ar sangrija turėtų būti saldinama? Panašu, kad vieningos nuomonės šiuo klausimu paprasčiausiai nėra. Vieni tvirtina, kad gaminant klasikinį variantą nededami jokie saldikliai. Kiti pataria sangriją gardinti cukraus sirupu arba skystu medumi. Nepasakysime nieko naujo primindami, kad geriausias receptas yra tas, kuris skaniausias. Taigi rinktis jums.

Vasariškos variacijos 

Nepaslaptis, kad karštą vasaros dieną norisi ne tik gardaus, bet ir gaivaus gėrimo. Būdų pasigaminti vasarišką sangriją yra ne vienas ir ne du: vieni ją šaldo ledo kubeliais, kiti skiedžia gazuotu vandeniu arba vaisių sultimis. O ar girdėjote apie baltąją sangriją? Jos gaminimo principas visiškai toks pats, kaip ir klasikinio varianto, tik vietoj raudonojo vyno naudojamas baltasis. Gindamiesi nuo kaitros, į gėrimą pilkite ir mažesnę stipriųjų alkoholinių gėrimų porciją. „Sunkesnis“ sangrijos variantas kur kas labiau tiks vėsiems rudens vakarams.

Serviravimas

Turbūt ne kartą matėte, o gal ir gėrėte sangriją, supiltą į didelius stiklinius ąsočius. Toks serviravimo būdas išties patogus ir estetiškas, tačiau jei šio gėrimo gaminimą norite paversti pagrindiniu vakaro akcentu, nepamirškite tradicinio didelio dubens su samteliu. Tokiame inde bus patogu sumaišyti visus ingridientus, o jūsų svečiai galės nuolat draugiškai pasipildyti stiklines.

Laikas.lt

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Šeštadienį  Klaipėdoje numatomi nepastovūs „Diskotekų uraganai“
Menas

Šeštadienį Klaipėdoje numatomi nepastovūs „Diskotekų uraganai“

2010-12-03
Kaip pajausti žodžio skonį?
Įdomu

Kaip pajausti žodžio skonį?

2011-12-05
100 metų su L’Oréal
Naujienos

100 metų su L’Oréal

2010-02-07
Tabako pramonė: cigarečių įpakavimai svetur (Foto)
Naujienos

Tabako pramonė: cigarečių įpakavimai svetur (Foto)

2011-06-24

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?