Sausainiai su makadamijų sviestu – šie elegantiški sausainiai su kakava ir makadamijų kremu pasižymi išskirtiniu skonių deriniu – sodrus šokoladinis pagrindas puikiai dera su švelniu riešutų įdaru. Trapūs ir kvapnūs, jie ne tik puikiai atrodo, bet ir ištirpsta burnoje.
Sausainiai su makadamijų sviestu: receptas
Tai puikus pasirinkimas, kai norisi nustebinti svečius ar pasilepinti saldžiu kąsneliu prie puodelio arbatos ar kavos.
Ingredientai:
- 85 g sviesto (kambario temperatūros)
- 75 g cukraus
- Žiupsnis druskos
- 1 trynys
- 105 g miltų
- 10 g kakavos miltelių
- Makadamijų sviesto (ar kito mėgstamo)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Orkaitę įkaitinkite 175C temperatūros (viršus – apačia). Pasiruošti skardą įklodami kepimo popieriumi.
2. Sviestą su cukrumi ir žiupsneliu druskos gerai išplakti iki purios masės
3. Dėti vieną kiaušinio trynį ir dar gerai paplakti.
4. Miltus sumaišyti su kakava ir supilti į tešlą. Viską gerai išmaišyti kol gausis vientisa tešla.
5. Formuoti maždaug 15 g rutuliukus ir dėti ant skardos
6. Kepti 8 – 9 min, tuomet išimti iš orkaitės ir buko daikto pagalba dar karštiems įspausti lengvai duobutes.
7. Leisti sausainiams atvėsti ir tuomet juos pripildyti makadamijos riešutų kremu.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Rugailė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.