Sausainiai su šokolado gabaliukais – tai klasikiniai, kvapnūs sausainiai, kuriuose sviestas ir cukrus susimaišo su šokoladu, kad suteiktų jiems ne tik puikų skonį, bet ir švelnią tekstūrą. Tai gali būti idealus desertas tiek šventėms, tiek kasdieniam malonumui.
Sausainiai su šokolado gabaliukais: receptas
Šie sausainiai gali būti laikomi sandariai uždarytame inde kelias dienas, tačiau dažniausiai jie išgaruoja greičiau, nei spėjama juos laikyti. Jei norite dar daugiau skonio, galite į tešlą pridėti įvairių riešutų, pavyzdžiui, graikinių riešutų arba migdolų, kurie papildys sausainius skoniu ir tekstūra.
Ingredientai:
- 225 g sviesto (minkšto)
- 180 g rudojo cukraus
- 50 g cukraus
- 2 arb. š. vanilės
- Žiupsnis druskos
- 2 kiaušiniai
- 360 g miltų
- 1 arb. š. sodos
- 0,5 arb. š. kepimo miltelių
- 300 g šokolado
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Pasiruošti visus gamybai reikalingus ingredientus.

2. Į plakimo dubenį sudėti minkštą sviestą.

3. Prie sviesto suberti rudąjį ir baltąjį cukrų.

4. Supilti vanilės ekstraktą ir įberti druskos. Viską plakti kol sviestas taps kreminis ir šiek tiek pašviesės.

5. Įmušti vieną kiaušinį ir gerai jį įplakti.

6. Įmušti antrą kiaušinį ir dar kartą viską išplakti.

7. Į dubenį suberti miltus, kepimo miltelius ir sodą.

8. Mažu greičiu viską sumaišyti. Maišyti tik tiek, kol neliks sausų miltų, nepermaišyti.

9. Šokoladą sukapoti nedideliais gabaliukais.

10. Smulkintą šokoladą suberti į sausainių tešlą ir mentele (ar šaukštu) šokoladą įmaišyti į tešlą.

11. Paruoštą tešlą uždengti ir indą perkelti į šaldytuvą bent 1-2 val., bet galima palikti ir per naktį.

12. Iš atvėsintos tešlos rankomis formuoti didelius sausainius, imant maždaug 2 valg. š. tešlos ir juos išdėliot kepimo skardoje, ištiestoje kepimo popieriumi, paliekant didelius tarpus, kadangi kepant sausainiai išsiplės. (Vienu metu rekomenduojama kepti po 5-6 sausainius).

13. Orkaitę įkaitinti iki 190 C temperatūros ir sausainius kepti apie 15 min, kol dailiai paruduos (tikslus kepimo laikas priklausys nuo turimos orkaitės). Iškepusius sausainius perkelti ant grotelių ir pilnai atvėsinti.


Nuotraukos: Vaida Bučinskienė