Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Desertai

Sausainiai su šokolado gabaliukais

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-04-22
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sausainiai su šokolado gabaliukais
Sausainiai su šokolado gabaliukais

Sausainiai su šokolado gabaliukais – tai klasikinis, visada pasiteisinantis skanėstas, kurį sunku pralenkti. Jie pasižymi traškiais kraštais, minkštu ir drėgnu vidumi bei gausiu šokolado kiekiu kiekviename kąsnyje.

Sausainiai su šokolado gabaliukais: receptas

Šiek tiek jūros druskos ant viršaus dar labiau paryškina saldumą ir paverčia šiuos sausainius išskirtiniu desertu.

Ingredientai:

  • 250 g miltų
  • ½ arb. š. kepimo miltelių
  • ½ arb. š. sodos
  • ½ arb. š. jūros druskos dribsnių
  • 110 g sviesto
  • 110 g šviesaus rudojo cukraus
  • 110 g cukraus
  • 1 kiaušinis
  • ½ arb. š. vanilės ekstrakto
  • 250 g šokolado

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Sausainių tešlai paruošti dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską.
2. Kitame dubenyje sudėti sviestą ir abu cukrus, plakti elektriniu plaktuvu apie 4–5 min, kol masė taps puri ir šviesi. Įmušti kiaušinį ir plakti kol susijungs, tada įmaišyti vanilės ekstraktą.
3. Į tešlą suberti miltų mišinį ir maišyti kol susiformuos vientisa tešla. Sudėti smulkiai sukapotą šokoladą ir maišyti kol jis tolygiai pasiskirstys.
4. Tešlą atšaldyti 24–48 val prieš kepant. Šis žingsnis leidžia miltams įgerti drėgmės ir suteikia sausainiui geresnį skonį bei karamelizacijos galimybę kepimo metu. Tačiau vis tik nenorint tiek laukti, tešlą reikia bent kelias valandas palaikyti šaldytuve, kad ją būtų lengviau formuoti ir sausainiai pernelyg neišsiplėstų kepant.
5. Įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros. Kepimo skardą ištiesti kepimo popieriumi. Suformuoti maždaug 60–70 g sveriančius tešlos rutuliukus. Pabarstyti trupučiu jūros druskos ir išdėlioti ant skardos, paliekant 2,5–5 cm tarpą tarp sausainių.
6. Kepti įkaitintoje orkaitėje 16–18 min, kol kraštai taps auksinės spalvos, o vidurys dar bus šiek tiek blyškus. Leisti jiems šiek tiek atvėsti, tuomet perkelti ant grotelių, kad visiškai atvėstų.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:desertaisausainiaiSausainiai su šokolado gabaliukaisSausainiai su šokoladu

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Humusas
Receptai

Humusas – itin paprastai paruošiamas užkandis

2025-05-21
Sluoksniuotos tuno salotos Velykoms
Receptai

Sluoksniuotos tuno salotos Velykoms

2025-04-04
Kiaulienos troškinys vakarienei
Receptai

Greitas kiaulienos troškinys su švelniais prieskoniais

2025-01-12
Šašlykas-basturma (gruziniškas šašlykas)
Mėsos patiekalai

Šašlykas-basturma (gruziniškas šašlykas)

2024-01-05

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?