Now Reading
Sekmadieninis Jurgos receptas: pienių ir špinatų pesto

Sekmadieninis Jurgos receptas: pienių ir špinatų pesto

Sekmadieninis Jurgos receptas: pienių ir špinatų pesto

Laikas.lt

„Laikas.lt“ toliau džiaugiasi savo redakcijoje turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvieną sekmadienį. Šią savaitę pristatome Jurgos pienių ir špinatų pesto.

Sudėtis:

  • Šviežių, jaunų pienių lapelių
  • Špinatų lapų
  • Sėklų mišinio (linų sėmenys, sezamo sėklos, saulėgražos, moliūgų sėklos)
  • kietojo sūrio
  • Alyvuogių aliejaus
  • Citrinos
  • Česnako
  • Druskos

Visų ingredientų kiekis ir proporcijos priklauso nuo Jūsų skonio bei norų. Kadangi pienės – tikrai ne kiekvieno skoniui (net ir jauni lapeliai yra kiek karstelėję), todėl prieš gaminant reikėtų į tai atsižvelgti. Šį kartą aš ėmiau 1:2, t.y. 1 dalis pienių lapelių ir 2 dalys špinatų – jautėsi švelnus karstelėjęs skonis, kuris suteikė malonaus pikantiškumo. Kita svarbi taisyklė – pienes rinkite toliau nuo miesto: sode, kaime, užmiestyje ir pan.

Taigi, gaminimo eiga:

Visų pirma atidžiai atrinkite pienes, jas gerai nuplaukite ir palikite nuvarvėti. Špinatus sudėkite į kiaurasamtį ir nuplikykite verdančiu vandeniu. Sausoje keptuvėje paskrudinkite sėklų mišinį. Pienes, špinatus, sėklas bei česnaką sudėkite į dubenį ir sutrinkite trintuvu (blenderiu). Kad būtų lengviau trinti, po truputį pilkite alyvuogių aliejų – jis skirtas gražiai sulipinti į vientisą masę, tačiau tikrai neturi viskas jame plaukioti. Beveik ir baigta, teliko smulkia tarka sutarkuoti kietąjį surį (tinka „Džiugas“, permezanas ir kt.), išspausti citrinos sulčių, įberti druskos, išmaišyti ir… Skanauti! Mes tepemės ant šviežio batono – buvo labai skanu. Tačiau, manau, tiktų ir prie makaronų ar kitų patiekalų.

Skanaus!


Taip pat skaitykite:
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt