Now Reading
Sekmadienio receptas – dieviškas jautienos troškinys su bulvytėmis

Sekmadienio receptas – dieviškas jautienos troškinys su bulvytėmis

Sekmadienio receptas - dieviškas jautienos troškinys su bulvytėmis

Laikas.lt

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme šiek tiek vyrišką, bet be proto gardaus jautienos troškinio su bulvytėmis receptą.

Trukmė: 15-20 min. ruošti, apie 2-3 val. troškinti (bet verta!)

Porcijos: 4

Reikia:

  • 600 g jautienos nugarinės,
  • 120 g karštai rūkyto kumpio,
  • 6 vid. šviežių bulvių,
  • 2 vid. baltųjų svogūnų,
  • 3 vid. česnako skiltelių,
  • skardinės pupelių su pomidorų padažu,
  • 30 g natūralaus sviesto gabalėlio,
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų ir druskos,
  • 100 ml sauso raudonojo vyno,
  • 300-400 ml sultinio,
  • žiupsnio kmynų,
  • poros žiupsnių rozmarino,
  • 2 lauro lapelių.

1. Nuplaukite mėsą, nupjaukite riebalus ir supjaustykite kubeliais. Įtrinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir druska. Apkepinkite keptuvėje (galite naudoti tefloninę arba įkaitinti šaukštą alyvų aliejaus). Nuimkite nuo ugnies.

2. Susmulkinkite svogūną ir česnaką. Troškintuve įkaitinkite gabalėlį sviesto ir į jį suberkite svogūnus su česnaku. Apkepkite 3-4 minutes, pavartydami medine mentele. Nuplaukite ir švariai nuskuskite bulves, supjaustykite (vid. bulvę galite padalinti į 6-8 dalis). Sudėkite į troškintuvą. Įdėkite apkeptą jautieną.

See Also
Hobbyshop nauji ir įdomūs stalo žaidimai

3. Supilkite sultinį, vyną, pupeles su pomidorų padažu. Įmeskite porą lauro lapelių, uždėkite ant viršaus kumpio juosteles. Pabarstykite rozmarinu, kmynais, pipirais (druskos nenaudokite, jei sultinys buvo pasūdytas). Troškinkite 2-3 valandas ant silpnesnės ugnies, kol bulvės ir mėsa bus minkštučiai. Jei skystis per greitai išgaruos, galite dar įpilti vyno ar sultinio. Tada patiekite gilesnėse lėkštėse ir laukite pagyrų.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt