Now Reading
Sekmadienio receptas – orkaitėje keptos itališkos bulvytės su voveraitėmis

Sekmadienio receptas – orkaitėje keptos itališkos bulvytės su voveraitėmis

Sekmadienio receptas - orkaitėje keptos itališkos bulvytės su voveraitėmis

Laikas.lt

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvus dienoraščio nusirašėme traškių bulvyčių itališku stiliumi su šviežiu, tirštu, naminiu voveraičių padažu receptą.

Trukmė: apie 60 min.

Porcijos
: 2-3.

Energetinė vertė: keksiukas apie 200 kcal.

Reikia:

  • 6-8 vid. dydžio šviežių bulvių,
  • rozmarino,
  • žiupsnio druskos,
  • žiupsnelio šviežiai maltų pipirų,
  • šviežių krapų (nebūtinai).

Prieskonių mišinys mirkimui:

  • kelių šaukštų tyro alyvų aliejaus,
  • rozmarino,
  • smulkinto baziliko,
  • smulkinto raudonėlio,
  • žiupsnelio aitriosios paprikos,
  • saldžiosios paprikos miltelių.

Padažui:

  • didelės stiklinės voveraičių,
  • didelio svogūno,
  • 3 did. grūstų česnako skiltelių,
  • kelių šaukštų kaimiškos grietinės,
  • šviežiai maltų pipirų,
  • druskos,
  • krapų,
  • šlakelio alyvų aliejaus.

1. Jei gaminate su voveraitėmis pirmą kartą, turėtumėte įsidėmėti, kad jas visada geriausia dar prieš kepant apvirti. Taigi, švariai nuplaukite grybus ir apvirkite kokias 30-40 min. Kai užvirs vanduo, nugrėbkite putas ir sumažinkite ugnį.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Švariai nuplaukite ir nuskuskite bulves bei supjaustykite ketvirčiais ir dar perpus. Sumaišykite aliejų su prieskoniais (tais kurie nurodytais prieskonių mišinyje) kokiame maišelyje, į tą maišelį sudėkite bulves (patikėkit, taip labai patogu), gerai užriškite ir pavolioję, pavartę, išmirkykite. Išimkite bulves ir sudėkite į kepimo skardą. Pabarstykite druska, pipirais bei rozmarinais. Kepkite, kol apskrus, apie 35 minutes.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

3. Susmulkinkite svogūną ir apkepinkite su grūstu česnaku įkaitintame aliejaus. Sudėkite apvirtas voveraites. Pakepinkite, pagardinkite druska, pipirais, šviežiais ar džiovintais krapais, sumaišykite su grietine, pašildykite dar kelias minutes.

4. Bulves patiekite drauge su šiltu voveraičių ir grietinės pagardu. Tinka patiekti ir prie paukštienos (pvz. ant grilio keptų vištienos kepsnelių).


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top