Laikas.lt
Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.
Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“
Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme malonaus aromato ir jaukiai garuojančio rizoto su muskatiniu moliūgu receptą.
Trukmė: 45 min.
Porcijos: 4.
Reikia:
- 0,5 kg muskatinio moliūgo,
- gabalėlio sviesto,
- šlakelio alyvuogių aliejaus,
- didelio smulkinto melsvojo svogūno,
- kelių smulkintų skiltelių česnako,
- 2 stiklinių arborio ryžių,
- žiupsnelio įvairių prieskonių: muskato, imbiero, cinamono,
- 1 šaukšto rudojo cukraus,
- 1 litro vištienos sultinio,
- šviežiai maltų pipirų,
- druskos (pagal skonį),
- 2 šaukštų balzaminio acto.
Recepto eiga:
Moliūgą supjaustykite kubeliais ir 10 min. apvirkite. Nusausinkite. Puode įkaitinkite aliejų ir sviestą, apkepinkite smulkintus svogūną ir česnaką. Kol pasidarys švelniai auksinės spalvos, t. y. apie 10-12 min. Sudėkite prieskonių mišinį, moliūgą, ryžius ir apkepinkite truputį. Užteks poros minučių.
Supilkite sultinį ir virkite, kol susigers. Jeigu naudojate ir vyną (arba vermutą), įpilkite iškart po sultinio. Kai skysčiai susigers į ryžius, įpilkite šlakelį balzaminio acto, paragaukite. Galite pagardinti pipirais ir druska. Skanaus!
Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!