Now Reading
Sekmadienio receptas – trupininiai kreminio sūrio pyragėliai su raudonaisiais apelsinais

Sekmadienio receptas – trupininiai kreminio sūrio pyragėliai su raudonaisiais apelsinais

Sekmadienio receptas - trupininiai kreminio sūrio pyragėliai su raudonaisiais apelsinais

Laikas.lt

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvus dienoraščio nusirašėme trupininių kreminio sūrio pyragėlių su raudonaisiais apelsinais receptą.

Trukmė: apie 1 val. + 1/2 val. atšaldyti.

Porcijos: apie 20 pyragėlių.

Reikia:

Trupiniams:

  • 225 g 82 proc. nesūdyto sviesto.
  • 3/4 stiklinės cukraus.
  • 2 1/2 stiklinės a.r. miltų,
  • žiupsnelio druskos,
  • tarkuotos raudonojo apelsino žievelės,
  • apelsininės esencijos.

Įdarui:

  • apie 300 g braškių uogienės (su sumažintu cukraus kiekiu),
  • 550 g nesūdyto kreminio sūrio,
  • 2 raudonųjų apelsinų,
  • 150 g cukraus,
  • 3 š. pieno,
  • 1 didelio kiaušinio,
  • 2-3 š. miltų.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Paruoškite vieną kvadratinį kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi. Nutarkuokite abu apelsinus ir iš vieno išspauskite sultis. Padėkite į šalį kuriam laikui.

2. Paruoškite trupinius: sumaišykite sviestą, supjaustytą kubeliais su cukrumi iki kreminės masės. Sukrėskite tarkuoto apelsino žievelę, įpilkite šlakelį apelsino esencijos ir išmaišykite. Miltus sumaišykite su druska ir po truputį dėkite į tešlą, maišydami ir formuodami trupinius. Didesnę dalį trupinių sukrėskite į kepimo indą ir suspauskite rankomis, formuodami lygų paviršių (žr. foto žemiau). Pašaukite į orkaitę 10 minučių. Tuomet, išimkite ir lėskite atvėsti.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

3. Paruoškite kremą: išplakite sūrį su cukrumi, tada įmuškite kiaušinį, įpilkite pieno ir miltų. Išmaišę šią masę, sudėkite likusią apelsino žievelę ir supilkite sultis, atsargiai išmaišykite. Galiausiai sudėkite apelsino esencijos, miltų ir išmaišykite iki vientisos kreminės masės.

4. Paskleiskite braškių uogienę ant atvėsusio pyrago dugno. Sukrėskite ir tolygiai paskirstykite kremą. Paskirstykite trupinius ant viršaus. Kepkite apie 25 minutes. Tuomet, leiskite atvėsti kambario temperatūroje, po to padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą. Tik išėmę iš šaldytuvo, supjaustykite kvadratėliais ir mėgaukitės.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt