Skrudinti avinžirniai – traškūs, kvapnūs orkaitėje kepti avinžirniai yra puikus užkandis. Jie taip pat puikiai tinka berti į salotas ar kitus patiekalus.
Skrudinti avinžirniai: receptas
Sveikas, sotus ir baltymų kupinas pasirinkimas tiek kasdieniam užkandžiui, tiek šventiniam stalui.
Ingredientai:
- 2 a. š. ghi sviesto (tinka ir paprastas)
- 400 g konservuotų avinžirnių
- ¾ arb. š. druskos
- ½ arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 1 arb. š. saldžios rūkytos paprikos
- 1 arb. š. džiovinto raudonėlio
- ¼ arb. š. kajeno pipirų (pagal skonį)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros.
2. Į kepimo skardą įdėti ghi sviestą ir pašildyti orkaitėje 1-2 min, kol jis ištirps.
3. Nusausinti perplautus avinžirnius popieriniu rankšluosčiu ir pašalinti atsiskyrusias odeles.
4. Sumaišyti visus likusius ingredientus su ištirpusiu ghi sviestu skardoje, kol masė taps kvapni ir vientisa. Sudėti avinžirnius ir gerai išmaišyti, kad jie tolygiai pasidengtų prieskoniniu aliejumi.
5. Kepti 30-35 min, retkarčiais pakratant skardą, kad avinžirniai neprikibtų prie dugno. Avinžirniai bus paruošti, kai taps auksinės rudos spalvos ir traškūs.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.