Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su šventiniu įdaru – šie tešlos užkandžiai, primenantys atverstas kriaukles, yra puikus pasirinkimas tiek šventiniam stalui, tiek lengvam užkandžiui. Jų išskirtinė išvaizda tikrai sužavės visus. Traški, auksinės spalvos tešla maloniai dera su švelniu įdaru, kurį galima papildyti kitokiais mėgstamais priedais.
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su šventiniu įdaru: receptas
Kiekvienas kąsnelis yra lengvas, tačiau turtingas skoniais, todėl šis užkandis gali tapti puikiu pasirinkimu tiek kasdieniam pasilepinimui, tiek vaišėms svečiams.
Ingredientai:
- 2 lakštai šaldytos bemielės tešlos
- 5 putpelių kiaušiniai
- Šiek tiek sezamų sėklų
Įdarui: - 3 valg. š. graikiško jogurto
- Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
- 4 arb š. raudonųjų ikrų
- Sauja tarkuoto sūrio
- Kelios šakelės krapų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Atšilus tešlai, naudojantis puodeliu ir pirštais suformuoti atverstos kriauklės formą (kaip “8” kontūrą), šakute padaryti rėžius išorinėje kriauklės pusėje.
2. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir kiaukles kepti apie 20 min, kol gražiai apskrus.
3. Putpelių kiaušinius sudėti į puodą su verdančiu vandeniu ir virti apie 7 min.
4. Įdarui paruošti į dubenėlį sudėti graikišką jogurtą, raudonuosius ikrus, sūrį, smulkintus krapus, įberti druskos ir pipirų.
5. Viską labai gerai išmaišyti.
6. Iškepus kriauklėms sudėti įdarą, dėti išvirtą ir nuluptą kiaušinį, kriauklę užversti ir viršų pabarstyti sezamo sėklomis.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.