Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Desertai

Šokoladinis pyragas be kvietinių miltų

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-05-09
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Šokoladinis pyragas be kvietinių miltų
Šokoladinis pyragas be kvietinių miltų

Šokoladinis pyragas be kvietinių miltų – tobulas pasirinkimas mėgstantiems sodrų ir intensyvų šokolado skonį. Su švelnia tekstūra, kuri tirpsta burnoje ir subtiliu šokolado glazūros sluoksniu, pyragas sužavės visus, kurie vertina klasikinius desertus.

Šokoladinis pyragas be kvietinių miltų: receptas

Patiekus su šokolado glazūra, tortas įgauna dar daugiau šilumos ir skonio, todėl tai tikrai nuostabus pasirinkimas bet kokiai progai.

Ingredientai:

  • 250 g tamsaus šokolado
  • 210 g sviesto
  • 250 g cukraus
  • 5 kiaušiniai
  • 75 g maltų migdolų

    Šokolado glazūrai:
  • 200 g tamsaus šokolado
  • 50 ml pieno
  • 75 g sviesto

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 160 C temperatūros.
2. Ištepti sviestu 23 cm skersmens kekso formos (arba atsegamos formos) kraštus ir iškloti dugną kepimo popieriumi. 3. Sudėti šokoladą, sviestą ir cukrų į dubenį ir jį padėti virš puodo su verdančiu vandeniu. Svarbu, kad dubuo nesiliestų su vandeniu. Maišyti kol mišinys taps lygus ir ištirps.
4. Nuimti nuo kaitros ir leisti šiek tiek atvėsti. Įmušti kiaušinius ir įmaišyti maltus migdolus.
5. Supilti mišinį į kekso formą ir kepti apie 45 min, kol vidurys bus tvirtas. Leisti atvėsti formoje.
6. Šokolado glazūrai paruošti sudėti šokoladą, pieną ir sviestą į dubenį ir jį dėti virš puodo su verdančiu vandeniu, tačiau įsitikinti, kad dubuo nesiliestų su vandeniu. Ištirpinti visus ingredientus ir maišyti kol mišinys taps lygus. Leisti atvėsti maždaug 10 min, kol glazūra šiek tiek sutirštės (nedėti indo į šaldytuvą, nes glazūra praras blizgesį).
7. Išimti atvėsusį keksą iš formos ir perkelti ant lėkštės, supilti glazūrą ant viršaus, leisti jai nutekėti ant šonų.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:desertaiPyragas be miltųŠokoladinis desertasšokoladinis pyragasŠokoladinis pyragas be kvietinių miltų

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kūčiukai - Kūčių sutikimui su šeima
Desertai

Kūčiukai: saldus Kalėdų laukimo simbolis

2024-12-17
Sūrio kepinukai prie alaus
Receptai

Sūrio kepinukai prie alaus

2024-01-06
Orzo makaronai su grybais ir porais
Makaronų patiekalai

Orzo makaronai su grybais ir porais

2025-04-18
4 ingredientų šokoladiniai triufeliai
Desertai

4 ingredientų šokoladiniai triufeliai

2025-04-07

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?