Šokoladinis pyragas be kvietinių miltų – tobulas pasirinkimas mėgstantiems sodrų ir intensyvų šokolado skonį. Su švelnia tekstūra, kuri tirpsta burnoje ir subtiliu šokolado glazūros sluoksniu, pyragas sužavės visus, kurie vertina klasikinius desertus.
Šokoladinis pyragas be kvietinių miltų: receptas
Patiekus su šokolado glazūra, tortas įgauna dar daugiau šilumos ir skonio, todėl tai tikrai nuostabus pasirinkimas bet kokiai progai.
Ingredientai:
- 250 g tamsaus šokolado
- 210 g sviesto
- 250 g cukraus
- 5 kiaušiniai
- 75 g maltų migdolų
Šokolado glazūrai: - 200 g tamsaus šokolado
- 50 ml pieno
- 75 g sviesto
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 160 C temperatūros.
2. Ištepti sviestu 23 cm skersmens kekso formos (arba atsegamos formos) kraštus ir iškloti dugną kepimo popieriumi. 3. Sudėti šokoladą, sviestą ir cukrų į dubenį ir jį padėti virš puodo su verdančiu vandeniu. Svarbu, kad dubuo nesiliestų su vandeniu. Maišyti kol mišinys taps lygus ir ištirps.
4. Nuimti nuo kaitros ir leisti šiek tiek atvėsti. Įmušti kiaušinius ir įmaišyti maltus migdolus.
5. Supilti mišinį į kekso formą ir kepti apie 45 min, kol vidurys bus tvirtas. Leisti atvėsti formoje.
6. Šokolado glazūrai paruošti sudėti šokoladą, pieną ir sviestą į dubenį ir jį dėti virš puodo su verdančiu vandeniu, tačiau įsitikinti, kad dubuo nesiliestų su vandeniu. Ištirpinti visus ingredientus ir maišyti kol mišinys taps lygus. Leisti atvėsti maždaug 10 min, kol glazūra šiek tiek sutirštės (nedėti indo į šaldytuvą, nes glazūra praras blizgesį).
7. Išimti atvėsusį keksą iš formos ir perkelti ant lėkštės, supilti glazūrą ant viršaus, leisti jai nutekėti ant šonų.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.